Hoppa till huvudinnehåll

nötter

 • Vad ska man ha med för mat till studentskrivningarna? Tips för en smartare matlåda

  10.03.2018 Vetamix

  I bästa fall boostar du din tankeverksamhet.

  Ostmackor eller pastasallad? Örfilar eller torkad frukt? Många funderar på vilken mat som är bäst att ha med sig till proven under studentskrivningarna. Med de här tipsen bygger du en smartare lunchlåda - och boostar i bästa fall din tankeverksamhet.

 • Stor skillnad på mjölk och mjölk

  17.12.2016 Mat och fritid

  "Hur näringsrika är växtdryckerna?"

  Personer som varken kan eller vill dricka komjölk har en bred uppsättning växtdrycker med mjölkliknande egenskaper att välja mellan. Dryckerna är till exempel gjorda på soja, havre, kokos eller mandel. Hur skiljer de sig från komjölk och är de värda sitt literpris?

 • Finnair vägrar nötfritt – allergiker strandsatt på Rhodos

  08.05.2016 Inrikes

  Tjugoåringa Emelie Berg tvingades stiga av planet.

  Tjugoåriga Emelie Berg hade fått grönt ljus från flygbolaget två månader tidigare men blev ändå utkastad från flygplanet. Finnair kan inte garantera nötfria flyg.

 • Studie: Nötter kan ge längre liv

  04.03.2015 Hälsa

  Att äta nötter regelbundet kan ge längre liv, visar en ny studie som publicerats i tidningen Jama Internal Medicine.

 • Barn som tidigt äter mångsidigt får lindrigare matallergi

  24.02.2015 Inrikes

  Barn borde redan under sina första levnadsår utsättas för livsmedel de kan bli allergiska mot, för att minska risken att de insjuknar i olika matallergier. Den slutsatsen drar allergiexperter på basis av färsk forskning om jordnötsallergi.

 • Nötter i påse för mycket för flygbolagsboss: Planet vände

  09.12.2014 Utrikes

  Det sydkoreanska flygbolaget Korean Airs vice-vd har avgått efter en nötskandal. Nötter serverade i påse fick Heather Chos bägare att rinna över och flygbolagets plan tvingades återvända till gaten i New York.

 • Nyttiga nötter och eget nötsmör

  05.12.2014 Trädgård

  Mättande, proteinrika och energigivande – nötter är perfekta till mellanmål eller som tillskott i maten. Och hemmagjort nötsmör är hur gott som helst på smörgåsen, i smoothien eller i bakverk. Go nuts!

 • Skalade mandlar innehåller farligt ämne

  10.01.2014 Inrikes

  Livsmedelssäkerhetsverket Evira har dragit bort skalade mandlar från marknaden. Mandlarna i fråga har importerats av företaget Green Taste. Orsaken är att tullen har hittat det cancerframkallande ämnet aflatoxin i mandlarna.