Hoppa till huvudinnehåll

raspolitik

 • Rasfrågor präglar malaysiska val – massiv korruption förargar

  09.05.2018 Utrikes

  Förhandsfavoriten misstänks för storskalig korruption.

  Utgångspunkten anses vara unik. En 92-årig oppositionsledare utmanar en premiärminister som misstänks för storskalig korruption men som ändå väntas utgå som segrare i dagens parlamentsval.

 • Rasbiologen Herman Lundborg väckte kvinnornas förtroende

  21.11.2015 Kultur och nöje

  Rasbiologen Herman Lundborg väckte kvinnornas förtroende.

  Läkaren som ville rädda det svenska folket, men vars tankar urartade i ödesdigra vanföreställningar… det handlar vetenskapsjournalisten Maja Hagermans Augustnominerade sjätte bok om: Käraste Herman Rasbiologen Herman Lundborgs gåta.

 • Nya demonstrationer mot polisvåldet i USA

  05.12.2014 Utrikes

  Demonstrationerna mot polisvåld i USA fortsatte på torsdag kväll. För andra kvällen i följd samlades tusentals människor i New York för att protestera mot att en vit polis som kvävde ihjäl en svart man i somras går fri från åtal. Samtidigt avslöjades ett nytt fall i Arizona.

 • Fergusonpolis säger upp sig

  30.11.2014 Utrikes

  Polisen som sköt ihjäl den 18-årige Michael Brown i Ferguson i USA lämnar polisämbetet. Kravaller bröt ut efter att åtal inte väcktes mot honom tidigare i veckan. Medborgaraktivister har inlett en sju dagar lång protestmarsch mot åtalsjuryns beslut.

 • Polis i Cleveland sköt ihjäl tolvåring inom två sekunder

  27.11.2014 Utrikes

  Medan Ferguson-protesterna såg ut att mattas av släppte polisen i Cleveland en övervakningsvideo som visar hur den svarta 12-åringen Tamir Rice blev ihjälskjuten i lördags. Videon visar att det skedde på en och en halv sekund.

 • Ferguson-polis: Kände mig som en femåring i händerna på Hulk Hogan

  26.11.2014 Utrikes

  Demonstrationerna mot åtalsjuryns beslut i Ferguson spred sig till flera amerikanska städer på tisdag kväll. Polismannen som sköt ihjäl den obeväpnade 18-åringen i Ferguson har gett en TV-intervju där han säger att han agerade i självförsvar.

 • USA:s justitieminister till Ferguson

  19.08.2014 Utrikes

  USA:s president Barack Obama skickar sin justitieminister Eric Holder till Ferguson, Missouri, på onsdagen. Flera hundra människor gick ut för att protestera mot dödsskjutningen av Michael Brown också på måndag kväll.

 • Hårda tag i raskravaller i Missouri

  14.08.2014 Utrikes

  Kravallpolis och demonstranter slogs på torsdagen för fjärde dagen i följd i en eskalerande rasrelaterad konflikt i förstaden Ferguson i St. Louis i Missouri i USA. Läget oroar president Obama.