Hoppa till huvudinnehåll

vitamin d-brist

 • Nytt om D-vitaminbrist: Kan öka risken för kronisk huvudvärk

  04.01.2017 Hälsa

  Åtminstone bland medelålders män, visar ny forskning.

  D-vitaminbrist kan öka risken för kronisk huvudvärk – åtminstone bland medelålders män, visar ny forskning vid Östra Finlands universitet.

 • D-vitamindilemmat - hur mycket ska vi ta?

  27.12.2015 Inrikes

  Vi äter allt mer d-vitamin och ofta mer än rekommenderat.

  Finländare äter allt mer D-vitamin och ofta mer än de rekommenderade halterna. En del läkare hävdar att det är just så här man ska göra medan D-vitaminexperter är av annan åsikt. Vem ska man egentligen tro på?

 • Flicka blev sjuk av för mycket D-vitamin

  10.02.2015 Inrikes

  Då en flicka från Björneborg konstant kände sig trött och led av huvudvärk uppsökte hon läkare. Det visade sig vara en för stor dos av D-vitamin som låg bakom symptomen.

 • Forskare ryter till om D-vitamin

  19.01.2015 Inrikes

  Många sjukdomar kan kopplas till D-vitaminbrist.

  Svenska forskare tycker att det är märkligt att ingen tar ansvar för att folk i Norden går omkring med D-vitaminbrist. De vill också få fram egna rekommendationer för dem som inte har ljus hy.

 • D-vitamintest - nytta eller humbug?

  02.10.2014 Inrikes

  När kvällarna blir mörkare dyker också D-vitaminreklamen upp i gatubilden. TV-nytts reporter gick på det omtalade D-vitamintestet. Vem ska hon lyssna på - doktorn eller D-vitaminexperten?

 • Forskning: För lite D-vitamin kan fördubbla demensrisk

  22.08.2014 Utrikes

  Äldre människor med låg D-vitaminnivå kan utveckla demens lättare än människor med högre D-vitaminnivå, visar en brittisk studie. Om resultatet är tillförlitligt kan det innebära att risken för demens är fördubblad vid D-vitaminbrist.