Hoppa till huvudinnehåll

tigande

 • Magdalena Åberg målar bort barndomens tabubelagda tystnad

  13.10.2019 Kultur och nöje

  Ett konstnärsporträtt av målaren Magdalena Åberg

  En farfar som var fältskär och räddade liv vid fronten, men inte klarade av livet i det civila efteråt, utan blev missbrukare och dog ung. En pappa som också var missbrukare och dog ung. Det här var samtalsämnen som inte vidrördes i Magdalena Åbergs barndom.

 • Matti Aspvik tvivlade: "Var det faktiskt Gud jag hade älskat? Eller bara min publik?"

  26.11.2017 Tro

  Matti Aspvik startade en egen församling.

  En mörk tid i Matti Aspviks liv vågade han knappt gå ut till postlådan. Byggföretaget gick brant neråt och räkningarna strömmade in.

 • Kritik mot Merkels tigande – nu presenterar CDU sitt valprogram

  03.07.2017 Utrikes

  Fler poliser, färre arbetslösa tyska kristdemokraters mål.

  I Tyskland har förbundskansler Angela Merkel fått utstå en hel del kritik för att hon och hennes kristdemokrater har hållit låg profil om de för partiet viktiga frågorna inför valet i september. I dag ska man ändå lägga fram sitt valprogram. Det är verkligen på tiden anser motståndarna.

 • Om de stumma krigsbarnen

  03.06.2011 Arkivet

  Matti och Pekka skickades till Sverige.

  Under vinterkriget och fortsättningskriget skickades 80 000 barn västerut för att komma ifrån krigets vedermödor i Finland. Bröderna Matti och Pekka skickades till Sverige. De kom aldrig tillbaka till Finland, utan fick nya liv som Mats och Per i Eskilstuna.

 • Krigsbarn som stannade i Sverige

  27.10.2009 Arkivet

  Finska krigsbarn som stannade i Sverige

  Av de 80 000 barn som under krigen skickades från sina föräldrar i Finland stannade ungefär en tiondel kvar i Sverige. Hurudana livsöden var det fråga om?