Hoppa till huvudinnehåll

thrillerserier

 • Thrillern Innan vi dör – familjeband och maktstrid i den undre världen

  01.06.2018 Titta och lyssna

  Kända skådespelarnamn i hyllad svensk thriller.

  Thrillerserien Innan vi dör är en känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, farliga förälskelser, personliga offer och brutal maktkamp. I huvudrollerna ser vi bland andra Marie Richardson och Adam Pålsson.

 • Twin Peaks gav skådespelaren Susanne Marins spegelskräck

  19.05.2017 Österbotten

  Ger nu ut en Twin Peaks-inspirerad sång.

  Åren 1990-1991 fascinerade, förvirrade och förskräckte TV-serien Twin Peaks publiken världen över. På söndag kommer säsong 3 och det här har inspirerat skådespelaren Susanne Marins att ge ut en sång som dryper av Twin Peaks-atmosfär.

 • Mammon 2 - farligt spel mellan media, politik och pengar

  19.08.2016 Yle Fem

  Mörk uppföljare till norska succéserien

  En känd men kontroversiell journalist blir mördad, Norge hamnar i chock och yttrandefriheten är under attack. Samtidigt blommar en intern strid upp i högerpartiet som styr landet. Välkommen till andra säsongen av Mammon!

 • Fångade – en mordgåta som ger kalla kårar

  29.01.2016 Yle Fem

  Islands största dramasatsning genom tiderna.

  Isländska thrillern Fångade tar oss till en liten stad på norra Island. En ort med drygt 2000 invånare och tre poliser som de ogästvänliga vinterstormarna kan isolera i veckor. Den här vintern blåser ondskan in med vinterstormen. En mördare sätter skräck i människorna där ingen kommer in och ingen kommer ut.

 • Deckarboomen som aldrig dör

  13.12.2015 Kultur och nöje

  Domestic crime och seriemördare populära trender idag.

  Under många år har folk förutspått deckarboomens död, men det verkar som om deckaren som genre är populärare idag än någonsin tidigare.

 • Lilla Ängelby bär på stora hemligheter

  28.09.2015 Yle Fem

  Mia Skäringer har huvudrollen i ny dramathriller

  Mia Skäringer, känd från bland annat Solsidan, har huvudrollen i dramathrillern Ängelby. En berättelse om ett samhälle där människorna styrs av dolda krafter. En plats där det snart spås inträffa världsomvälvande händelser.

 • Jordskott - svensk thrillerpremiär

  29.06.2015 Kultur och nöje

  Fotograf Kjell Lagerroos om arbetet med tv-serien Jordskott.

  Hur skapar man en dystopisk värld, kusliga stämningar och en känsla av att faran lurar bakom hörnet? Fotograf Kjell Lagerroos, som är aktuell som en av chefsfotograferna för den svenska Tv-serien Jordskott, jobbar med att skapa just rätt stämning för den berättelse han filmar.

 • Shutter Island och Full House i tv-rutan

  27.08.2014 X3M