Hoppa till huvudinnehåll

hopprep

 • Förbundspennan: Våga misslyckas för att lyckas

  23.10.2019 Sport

  "Idrott är en bra möjlighet att lära sig nytt."

  Målet med projektet Idrott i skolan är att introducera olika idrottsgrenar på ett nytt och spännande sätt. I verksamheten ingår Naturparkour, Hoppa rep, Labyrintorientering, och under snösäsongen även Skidkul. Att leda dessa aktiviteter i Svenskfinland har gett mig en djupare inblick bland annat i den stora skillnaden på hur olika skolor och klasser fungerar, men kanske framförallt i hur barnens motoriska utveckling är på olika nivåer. 

 • Förbundspennan: Gårdslekarna som försvann

  03.05.2017 Sport

  Eva-Lotta Backman-Winquist minns hur det såg ut på 80-talet.

  Spontana och enkla gårdslekar har varit ett viktigt redskap i att träna barnens motorik, skriver Eva-Lotta Backman-Winquist, som kommer ihåg hur det såg ut på gårdarna på 80-talet.

 • "Det går att hoppa var som helst"

  10.05.2016 Österbotten

  FSI vill att folk ska återupptäcka hopprepet.

  I dag uppmanades folk på stan i Helsingfors och i Vasa att hoppa hopprep. Det hela var en del av det som går under namnet "Drömmarnas motionsdag" där folk uppmanas röra på sig på olika sätt.

 • Förbundspennan: Ge hopprepet en chans!

  04.05.2016 Sport

  FSI bjuder in till Drömmarnas Motionsdag.

  Hur ofta hör du dig säga till dig själv: Jag hinner inte ut på joggingtur idag, för då måste jag byta om till träningskläder och ha tid att duscha efteråt, undrar Mia Lönnröth i Förbundspennan.

 • Motionsexpert: Vanliga gårdslekar tillräcklig träning för barn

  14.04.2016 Inrikes

  Dags att ta utelekar till heders igen.

  Barn får glädje och nytta av att leka utomhus. Motionsexpert säger att vanliga gårdslekar med trädklättring, bollekar och cykling ofta räcker alldeles väl som motion för barn.

 • Hoppa rep – en häftig grej i skolan

  27.08.2014 Sport

  När jag var barn tror jag att nästan alla, åtminstone alla flickor, ägde ett hopprep. Nu är de tillbaka! Hoppa rep är en höjdare bland alla skolaktiviteter!