Hoppa till huvudinnehåll

fotomodeller

 • En jury i Weinsteinrättegången byggs upp – jurykandidat twittrade om fallet och kan få fängelsestraff, supermodellen Gigi Hadid fick nobben

  16.01.2020 Utrikes

  Weinsteins advokater ville flytta rättegången från New York.

  Över hundra kandidater intervjuades på torsdagen i USA i syfte att skapa en jury i rättegången mot filmregissören Harvey Weinstein som står åtalad för våldtäkt. Weinsteins advokater försökte stoppa valet av jurymedlemmar genom att kräva att rättegången flyttar bort från New York.

 • Fotbollsspelaren som vill bli modell

  13.09.2017 Hälsa

  Framgång i modelltävling gav Sam Karlsson mersmak.

  Drömmen är att bli modell, gå på catwalken och att medverka i stora reklamfilmer. Sporrad av andra ortsbor som lyckats är Sam Karlsson fast besluten att nå sitt mål.

 • Modevisning i Jakobstad gör ingen skillnad på ålder

  27.06.2017 Österbotten

  Nada Nord arrangerar modevisningar för äldre i Jakobstad.

  Välgörenhetsorganisationen Nada Nord arrangerar modevisningar för äldre i Jakobstad tre till fyra gånger om året. Modellerna är pensionärer och i publiken sitter klienter från äldreboenden.

 • Sofia Öster vill bli toppmodell

  25.03.2017 Kultur och nöje

  Sofia Öster är en av tio som är kvar i Finlands Toppmodell.

  Vackra läppar och långt hår är ett av Sofia Östers starka kort. Hon är en av tio deltagare som är kvar i den finska versionen av tv-programmet Toppmodell. Hon hoppas att deltagandet kommer att öppna dörren till en framtida plats på catwalken.

 • Modefotografen Johnny Kangasniemi vill ta fram det som finns under ytan

  07.02.2017 X3M

  Finlandssvenska Johnny gör karriär som modefotograf.

  För att komma framåt som fotograf i modebranschen är det bra att vara utåtriktad och social. Fotografen Johnny berättar att de redaktionella plåtningarna ger dig synlighet, men också ett hål i plånboken.

 • Vasabördig blev årets fotograf på svensk modegala

  14.01.2017 Österbotten

  Johnny Kangasniemi blev årets fotograf på Elle-galan.

  Under Elle-galan i Stockholm på fredagen utnämndes Johnny Kangasniemi till årets fotograf. Kangasniemi säger att det handlar om att ha en personlig stil och att tro på sina bilder.

 • Alla med på catwalken!

  04.11.2016 Kultur och nöje

  "Catwalk of Inclusion" i Colombia hade unika modeller.

  Vi omges av modereklam och modeshower. Men det är sällan vi ser modeller som har en funktionsnedsättning. I november ordnades det en annorlunda modevisning "Catwalk of Inclusion" i Cali i Colombia. De som traditionellt brukar vara uteslutna var nu inkluderade i showen.

 • Cecilia tog sig från Tenala till London Fashion Week

  25.09.2016 X3M

  Vad händer bakom kulisserna på en världsberömd modeshow?

  Brinner du för mode och drömmer om en karriär inom branschen? Låt dig inspireras av Ekenäsbördiga Cecilia Etzell, vars modeintresse förde henne från Tenala till en av modeindustrins huvudstäder, London. Vad händer bakom kulisserna på en av världens största modeshower?

 • Mi and L’au på turné genom livet

  27.06.2016 Kultur och nöje

  Finlandssvenskt-franskt par gör konst och musik.

  Hon finlandssvensk modell, han fransman och filmmusiker. Tillsammans bildade de Mi and L’au som nu gett ut sex album och turnerat överallt – utom i Finland.

 • Varför håller Janne Anne Kukkohovi i handen?

  16.04.2015 X3M

  Idag höll Janne Anne i handen, ingen vet varför.

  Idag hände något oväntat under en fotosession tillsammans med fotomodellen Anne Kukkohovi.

 • Extremt magra modeller får snart inte jobb i Frankrike

  17.03.2015 Utrikes

  Modellerna måste visa upp läkarintyg.

  Frankrike planerar att införa förbud mot magra modeller. - Modeller måste föregå med gott exempel då det gäller kost och hälsa. Det är viktigt särskilt för unga kvinnor som beundrar modellerna, säger Frankrikes hälsominister

 • Anorexins ansikte

  26.11.2014 Titta och lyssna

  När fotografen Oliviero Toscani gjorde en anti-anorexi kampanj 2007 valdes Isabelle Caro till modell. Vid tillfället vägde hon 32 kg och åsynen av hennes nakna utsvultna kropp skapade uppståndelse. Vem var hon egentligen?

 • Smyckar sitt kalla timmerhus med äkta Chanel

  29.08.2014 Titta och lyssna

  Carita Järvinen var en finsk världsberömd supermodell på 60-och 70-talen. Idag bor hon med sin katt i avlägsna Hälsingland och smyckar sitt kalla timmerhus med äkta Chanel.

 • Drömmar och avsky i modellbranschen

  02.05.2014 Titta och lyssna

  Dokumentären Gril Model följer hur unga flickor lockas att komma in i modellbusinessen och hur den här kedjan kopplar ihop Sibirien, Japan och USA.

 • Dagens skönhetsideal

  27.03.2014 Nyhetsskolan

  "I nästan varje tidning som man bläddrar i finns det en artikel om hur du kan förlora de extra kilona snabbt, och hur det kommer att göra ditt liv bättre. Förstås kan det göra det också, men är det vettigt att fixera en så stor tid av ditt liv på några extra kilon, som antagligen inte kommer att ändra ditt liv på något sätt?"

 • Ikonen Bettie Page

  02.03.2014 X3M

  Även om du inte känner igen namnet Bettie Page känner du igen bilder på henne. Den kännspaka svarta luggen och de glada pinuppiga bilderna gör Bettie till ett koncept för flera generationer.

 • Sara Fabel gör allt - utom sjunger

  05.11.2013 X3M

  Konstnären, tatueraren och modellen Sara Fabel har gjort det mesta - men hon sjunger inte ens i duschen.

 • Utmaning för ny vårdnämnd i Jakobstad

  20.02.2013 Österbotten

  Det är för skarpa gränser mellan socialvården och hälsovården. Nu vill man ta modell av Nykarleby där man lyckades integrera social- och hälsovården. Det blev inte bara bra, det blev kostnadseffektivt också.

 • ”Alla knarkade – vi måste ju vara smala”

  20.02.2013 Titta och lyssna

  Tanja Lönnroth har jobbat som modell i New York, Aten och Milano. Hennes berättelse handlar om att leva i en vardag där måttbandet är med morgon och kväll, och droger är som godis.

 • Lojo lånar pengar för närdemokrati i Raseborg?

  10.01.2013 Västnyland

  Medan en modell för närdemokrati aktivt ska tas i bruk i Lojo i år - har man ännu inte kommit i gång med någon närdemokratmodell i Raseborg. Nästa vecka klarnar det om Lojo ska låna pengar för närdemokrati i Raseborg eller inte.

Sidor