Hoppa till huvudinnehåll

utlandet

 • "Senaste svensexan kostade 500 euro per person" - hur mycket skulle du betala för en möhippa eller svensexa?

  21.07.2019 Inrikes

  Dyrt att åka på möhippa eller svensexa utomlands.

  Att lägga flera hundra euro på möhippa eller svensexa är inte ovanligt om man vill åka utomlands och fira bruden eller brudgummen.

 • Vad ska man göra om en jordbävning inträffar?

  21.07.2017 Utrikes

  Det kan vara bra att veta hur du bär dig åt.

  När du beger dig ut på solsemester är naturkatastrofer nog en av de sista saker du tänker på. Att veta hur du ska agera om en jordbävning inträffar kan ändå vara skillnaden mellan liv och död.

 • Vill du ut i världen och backpacka?

  19.03.2017 X3M

  Backpacking är inte alltid en dans på rosor.

  Drömmer du om att bege dig ut i världen på ett episkt äventyr med bara ryggsäck på ryggen? Fylls också ditt Instagramflöde av bilder på utsökta exotiska maträtter och drömlika utsikter i solnedgångar? Sakta i backarna innan du drömmer dig allt för långt och läs det här först. Backpacking är inte alltid en dans på rosor.

 • Färre finländare vill studera i Storbritannien

  07.02.2017 Inrikes

  Sverige har blivit det populäraste landet bland studerande.

  Intresset för att studera i Storbritannien ser ut att minska bland finländska studerande. Brexit tros var en orsak. Sverige är nu populärare.

 • Får mormors servis flyttas utomlands? - lagen om utförsel av kulturföremål uppdateras

  15.08.2016 Inrikes

  Flyttlasset utomlands kan behöva tillstånd.

  Personer som flyttar utomlands kan behöva tillstånd för att få ta med sig allt som finns i bohaget. Både föremål som är tillverkade i Finland och utomlands kan falla under bestämmelserna om vad man får föra ut ur landet.

 • Båten och Trinidad var deras hem i många år

  16.12.2015 Samhälle

  Sarekoskis levde i en båt i Karibien i 16 år.

  Ekenäsborna Anneli och Seppo Sarekoski har gjort det många drömmer om, men få vågar ens försöka sig på. De lämnade vardagen i Esbo och reste iväg med segelbåt utan någon tids- eller resplan. Riktningen var mot solen. Deras resa kom att vara i 16 år. De åren tillbringade Anneli och Seppo i den karibiska övärlden.

 • Unga vill lämna Finland

  20.11.2015 Nyhetsskolan

  Världen utanför Finland lockar fler och fler unga.

  Barnen är vår framtid. Samtidigt bestämmer sig de unga vuxna för att lämna Finland och bosätta sig utomlands. Unga vill följa sina drömmar och hitta sig själva. Problemet är att den framtid de vill ha möjligtvis inte finns i Finland.

 • Från grå Sovjetbarndom till trendspaning i London

  11.05.2015 X3M

  Graffiti, design och yoga i Mitt nya land.

  Mitt nya land bjuder på italiensk graffiti, brittisk design och isländsk yoga.

 • Fem finlandssvenskar ute i världen

  26.04.2015 X3M

  Nu kan du se första avsnittet.

  Har du alltid drömt om Reykjavik, eller undrat hur det är på Guldkusten i Australien? Det kan korrespondenterna i Mitt nya land svara på!

 • När ankdammen inte räcker till

  12.03.2015 X3M

  Är ankdammen för liten? Myteriet träffade två finlandssvenska flyttfåglar som valde att bo utomlands – en hittade kärleken, den andra sökte äventyret.

 • Janna har svaga muskler men starka livsandar

  06.01.2015 Hälsa

  Jannas muskelsjukdom gör att musklerna sakta förtvinar

  Janna Thorström fick som 18-åring veta att hon lider av en muskelsjukdom som gör att musklerna sakta mak förtvinar. Hon fick också veta att de flesta som fyllt 30 sitter i rullstol. Tack vare alternativa behandlingsmetoder har Jannas muskler blivit starkare och vid fyllda 46 klarar hon sig långt på egen hand. Och nej, hon sitter inte i rullstol.

 • Korsholmsstuderande vill testa utlandet

  07.11.2014 Österbotten

  Det saknas detaljerad kunskap om finlandssvenskarnas flyttningsrörelser till utlandet och hem igen. Det säger professor Fjalar Finnäs vid Åbo akademi i Vasa. Vid Korsholms gymnasium tvekar man inte. Där vill man ut i världen och pröva vingarna.

 • Utan hundvalp tar jag till staven

  20.10.2014 Utrikes
 • Över 14 000 förhandsröstade från utlandet

  23.05.2014 Inrikes

  Drygt 14 300 finländare har förhandsröstat i Europaparlamentsvalet från utlandet. Det är en klar ökning i jämförelse med EU-valet 2009, då antalet var drygt 9700, uppger Utrikesministeriet.

 • Snart kan du surfa billigt på utlandsresan

  01.04.2014 Samhälle

  På tisdagen träder EU:s pristak för roamingavgifter i kraft. Det blir då betydligt billigare att surfa på nätet med mobilen i andra EU-länder.

 • Sjukskötare i Umeå har högre löner

  10.03.2014 Österbotten

  Lotta Fagerholm och Charlotte Kronqvist som studerar till sjukskötare vid Novia i Vasa hoppas på en karriär i sin studiestad, men om inte lönen höjs lockar utlandet. I Umeå har ingångslönen för nyutexminerade sjuksköterskor 500 euro mera per månad än den är i Vasa.

 • Mitt nya land gav många insikter

  18.02.2014 Österbotten

  TV programmet Mitt nya land söker nya korrespondenter för säsong två. Anton Isaksson var med i den första säsongen och för honom gav medverkandet insikter om både Ryssland och honom själv. Han har alltid haft en passion för Ryssland och är uppvuxen i en familj där han talat ryska med sin mamma.

 • Drömmen om Norge fick Margareta och Christel att packa väskorna

  27.01.2014 Österbotten

  Det norska välståndet lockar arbetskraft från Finland. Två av tre nya arbetsplatser besätts av utlänningar.

 • Allt fler besöker Nyland

  20.01.2014 Huvudstadsregionen

  Turismen ökar med rasande fart i Nyland. Under de senaste tio åren har turismen i landskapet ökat med cirka 80 procent medan turismen i övriga delar av landet bara ökat med 50 procent.

 • Polisundersökning gällande FN-steels ledning går vidare

  14.01.2014 Åboland

  Polisens förundersökning gällande ekonomiska brott inom FN-steels ledning avancerar. Sju finländare har hörts av polisen och fyra personer ska höras utomlands, i huvudsak i Holland.

Sidor