Hoppa till huvudinnehåll

dramaserier

 • 10 serier du ska se efter Skam

  02.07.2017 X3M
  Det faktum att Skam är över efter sin fjärde och sista säsong börjar sakta men säkert sjunka in. Vad i all världen ska du underhålla dig med under helgerna nu? Vi har svaret.
 • Arvingarna - sista kapitlet i släktsagan

  10.06.2017 Yle Fem
  Det har gått tre år sedan vi lämnade de fyra arvingarna på Grønnegaard. Efter arvstvister, konstförfalskningar och familjegräl har Emil, Frederik, Gro och Signe slutit fred – men gamla oförrätter är svåra att begrava.
 • Testa dina kunskaper om Arvingarna

  10.06.2017 Yle Fem
  Den tredje och sista säsongen av Arvingarna kör snart igång på Yle Fem och Arenan. Har du koll på syskonen, vännerna kring Grønnegaard och alla turerna i serien? Gör vårt test.
 • Pirr i magen. Läppstift på skjortan. Vattenkyssar - här finns era berättelser om längtan!

  08.06.2017 Kultur och nöje
  I våras efterlyste Svenska Yle berättelser om längtan och fick in tiotals berörande och skickligt skrivna texter. Materialet används för en dramaserie för webben som publiceras senare i år. Läs och njut av de fina bidragen.
 • Skams producent: "Vem vet vad som händer med serien i framtiden"

  02.06.2017 X3M
  Skam är inne på sin fjärde och sista säsong. Vi har talat med en av hjärnorna bakom serien om succén, kritiken och framtiden. Vågar man hoppas på en remake eller återförening?
 • Är prostitution verkligen en fråga för Svenska Hem?

  21.05.2017 Yle Fem
  Dagmar Friman och hennes stridbara vänner är tillbaka med en ny säsong av Fröken Frimans krig. Sex, moral och synen på vår medfödda natur är temat när kvinnorna på Svenska Hem tar sig an den så kallade sedlighetsfrågan.
 • Kvinnan som gjorde uppror mot livet i radhuslängan

  30.04.2017 Yle Fem
  Kerstin har en bra man, barn och dessutom är hon framgångsrik på jobbet. Men hon vill inte vara trogen och leva i radhuslyckan. Hon vill vara otrogen och älska med unga vackra män. I dramaserien Det mest förbjudna får vi följa Kerstin Thorvall (1925 -2010) i medgång och motgång - och ständigt i konflikt med sin samtid.
 • Case - ett mord, tre jakter på sanningen

  21.04.2017 Yle Fem
  När Lara, en ung flicka, hittas hängd på nationalteaterns scen tyder det mesta på självmord. Hennes chockade fosterföräldrar köper dock inte polisens förklaring och snart jagar tre personer parallellt sanningen.
 • Längtan - vad gör vi för att få det vi vill?

  15.04.2017 Kultur och nöje
  Kom med och gör världens vackraste och mest rörande webbserie om temat längtan. Vi vill skapa den tillsammans med dig.
 • "Många serier från USA är bara skräp" - Finland har hittat sin egen genre

  16.03.2017 X3M
  I Finland har vi ofta varit sena med att haka på trender. Men i stället för att haka på det massivt populära Nordic Noir har Finland sin egen grej: Finnish Weird.
 • Kulturfonden stöder Malaktas nya tv-serie

  16.02.2017 Österbotten
  Kulturfonden delar ut 100 000 euro till Malakta Films som producerar en dramaserie om barn i Finland under självständighetstiden. Serien Barn i 100 år ska sändas i Buu-klubben. Vi är jätteglada över att kunna förverkliga den här idén, säger seriens producent Maja Granstubb.
 • Sketchup: Vill inte att hon gör slut

  04.02.2017 Hajbo
  Robin, i rollen som Pontus, har kommit på ett bra knep för att förhindra att hans flickvän Moa gör slut. Kommer han att lyckas eller misslyckas?
 • Bonusfamiljen - familjeliv i kvadrat

  03.02.2017 Yle Fem
  Dramaserien Bonusfamiljen handlar om moderna familjekonstellationer där bonusmammor och plastpappor, irriterande halvsyskon och puckade ex brottas om uppmärksamheten och att vara den som har rätten på sin sida. Mitt i allt ryms också en stor portion värme och feelgood.
 • Har Skam gett dig abstinensbesvär?

  30.01.2017 X3M
  Du har kollat den tredje säsongen av Skam. Nu vet du inte vad du ska göra med ditt liv. Här får du några förslag på nya serier.
 • Sketchup: Rymdbesök

  27.01.2017 Hajbo
  Olivia, Wilma och Ossian medverkar i sketchen Rymdbesök. En utomjording påstår sig ha ett budskap som kommer att förändra hela världen.
 • Titta på Lola uppochner med öronen

  25.01.2017 Kultur och nöje
  Att ta steget från popmusiker och låtskrivare till att börja göra musik för TV och film var en stor utmaning för Peter Hägerstrand som nu är aktuell med serien Lola uppochner.
 • Den tredje säsongen av Skam når Finland

  17.01.2017 X3M
  Vi publicerar den tredje säsongen av Skam på fredag.
 • Lola uppochner – en gåtfull historia om Flatnäs unga

  26.12.2016 Yle Fem
  Lola uppochner är en gåtfull berättelse om unga i en finlandssvensk småstad. I Flatnäs råder en patriarkal ordning och en stram hierarki. En rad dödsfall gör det extra spänt i ett litet samhälle där det redan från tidigare bubbla under ytan.
 • Norska succéserien Skam till Arenan

  13.12.2016 X3M
  Eva har precis börjat på gymnasiet. Hon har inte många att ty sig till förutom pojkvännen Jonas och bästa kompisen Isak och så sina gamla kompisar som hon växt ifrån. Nu är det dags att skaffa nya vänner. Säsong 1 av succéserien Skam publiceras på Arenan på fredag!
 • Linda Zilliacus: Jag har länge velat spela polis

  26.10.2016 Yle Fem
  Den andra säsongen av Tjockare än vatten har kört igång på Yle Fem och Arenan. Redan i det första avsnittet fick vi träffa polisen Laura Nord, spelad av Linda Zilliacus, när hon kom till pensionatet för att varna syskonen för stormen. Och det kommer att bli mer Laura i kommande avsnitt.

Sidor