Hoppa till huvudinnehåll

dramaserier

 • Mer kvalitativt nordiskt drama – rundradiobolagen fattade beslut om en gemensam dramastrategi

  06.10.2017 Bolaget
  De nordiska rundradiobolagen har kommit överens om ett samarbete vars mål är att öka kvaliteten, mängden och synligheten för nordiskt drama.
 • Allt för familjen och restaurangen

  02.10.2017 Yle Fem
  Fredsdagen 7 maj 1945. Andra världskriget är över och en ny tid med folkhemmets framväxt står för dörren. Därmed också konflikten mellan det gamla och det nya. Handlingen i svenska storserien Vår tid är nu kretsar kring familjen Löwander och deras ansedda restaurang.
 • Ny dramaserie visar barns vardag i 100 år

  25.09.2017 Österbotten
  På måndagen sändes det första avsnittet av dramaserien Barn i 100 år på Yle Fem. Under hösten får tittaren följa med på tidsresor till tio årtionden och uppleva dem genom ett barns ögon.
 • Sommar med bekymmer i det fördolda

  16.09.2017 Yle Fem
  Det har igen blivit sommar, och i dramaserien Badhotellet öppnar Molly Andersen för ännu en säsong . Året är 1930 och kraschen på Wall Street och den stora depressionen kastar ett mörkt moln över Europa. Gästerna på badhotellet i vackra Nordjylland har också helt andra bekymmer – inte minst i det fördolda.
 • Grå gubbe på resa i färgglatt Indien

  09.09.2017 Yle Fem
  I dramaserien Delhis vackraste händer träffar vi Göran Borg som börjar närma sig de femtio och är trött på sitt jobb och livet i allmänhet. Tillfälligheter för honom på en resa till Indien - och av ännu mer tillfälligheter blir han kvar.
 • Bedrägeriet 2 - Blir bankvärlden Claudias och Mads' upprättelse?

  01.09.2017 Yle Fem
  Danska dramaserien Bedrägeriet tar oss till en värld av ekonomisk brottslighet. Den andra säsongen utspelar sig i bankvärlden där uppgången kan vara snabb men mycket också kan visa sig vara luftslott. Kanske kan bankvärlden också ge polisen Mads’ och tidigare chefsjuristen Claudias upprättelse.
 • 10 serier du ska se efter Skam

  02.07.2017 X3M
  Det faktum att Skam är över efter sin fjärde och sista säsong börjar sakta men säkert sjunka in. Vad i all världen ska du underhålla dig med under helgerna nu? Vi har svaret.
 • Arvingarna - sista kapitlet i släktsagan

  10.06.2017 Yle Fem
  Det har gått tre år sedan vi lämnade de fyra arvingarna på Grønnegaard. Efter arvstvister, konstförfalskningar och familjegräl har Emil, Frederik, Gro och Signe slutit fred – men gamla oförrätter är svåra att begrava.
 • Testa dina kunskaper om Arvingarna

  10.06.2017 Yle Fem
  Den tredje och sista säsongen av Arvingarna kör snart igång på Yle Fem och Arenan. Har du koll på syskonen, vännerna kring Grønnegaard och alla turerna i serien? Gör vårt test.
 • Pirr i magen. Läppstift på skjortan. Vattenkyssar - här finns era berättelser om längtan!

  08.06.2017 Kultur och nöje
  I våras efterlyste Svenska Yle berättelser om längtan och fick in tiotals berörande och skickligt skrivna texter. Materialet används för en dramaserie för webben som publiceras senare i år. Läs och njut av de fina bidragen.
 • Skams producent: "Vem vet vad som händer med serien i framtiden"

  02.06.2017 X3M
  Skam är inne på sin fjärde och sista säsong. Vi har talat med en av hjärnorna bakom serien om succén, kritiken och framtiden. Vågar man hoppas på en remake eller återförening?
 • Är prostitution verkligen en fråga för Svenska Hem?

  21.05.2017 Yle Fem
  Dagmar Friman och hennes stridbara vänner är tillbaka med en ny säsong av Fröken Frimans krig. Sex, moral och synen på vår medfödda natur är temat när kvinnorna på Svenska Hem tar sig an den så kallade sedlighetsfrågan.
 • Kvinnan som gjorde uppror mot livet i radhuslängan

  30.04.2017 Yle Fem
  Kerstin har en bra man, barn och dessutom är hon framgångsrik på jobbet. Men hon vill inte vara trogen och leva i radhuslyckan. Hon vill vara otrogen och älska med unga vackra män. I dramaserien Det mest förbjudna får vi följa Kerstin Thorvall (1925 -2010) i medgång och motgång - och ständigt i konflikt med sin samtid.
 • Case - ett mord, tre jakter på sanningen

  21.04.2017 Yle Fem
  När Lara, en ung flicka, hittas hängd på nationalteaterns scen tyder det mesta på självmord. Hennes chockade fosterföräldrar köper dock inte polisens förklaring och snart jagar tre personer parallellt sanningen.
 • Längtan - vad gör vi för att få det vi vill?

  15.04.2017 Kultur och nöje
  Kom med och gör världens vackraste och mest rörande webbserie om temat längtan. Vi vill skapa den tillsammans med dig.
 • "Många serier från USA är bara skräp" - Finland har hittat sin egen genre

  16.03.2017 X3M
  I Finland har vi ofta varit sena med att haka på trender. Men i stället för att haka på det massivt populära Nordic Noir har Finland sin egen grej: Finnish Weird.
 • Kulturfonden stöder Malaktas nya tv-serie

  16.02.2017 Österbotten
  Kulturfonden delar ut 100 000 euro till Malakta Films som producerar en dramaserie om barn i Finland under självständighetstiden. Serien Barn i 100 år ska sändas i Buu-klubben. Vi är jätteglada över att kunna förverkliga den här idén, säger seriens producent Maja Granstubb.
 • Sketchup: Vill inte att hon gör slut

  04.02.2017 Hajbo
  Robin, i rollen som Pontus, har kommit på ett bra knep för att förhindra att hans flickvän Moa gör slut. Kommer han att lyckas eller misslyckas?
 • Bonusfamiljen - familjeliv i kvadrat

  03.02.2017 Yle Fem
  Dramaserien Bonusfamiljen handlar om moderna familjekonstellationer där bonusmammor och plastpappor, irriterande halvsyskon och puckade ex brottas om uppmärksamheten och att vara den som har rätten på sin sida. Mitt i allt ryms också en stor portion värme och feelgood.
 • Har Skam gett dig abstinensbesvär?

  30.01.2017 X3M
  Du har kollat den tredje säsongen av Skam. Nu vet du inte vad du ska göra med ditt liv. Här får du några förslag på nya serier.

Sidor