Hoppa till huvudinnehåll

ansiktet

 • Sociala medier kryllar av bilder på gamlingar - men vad gör FaceApp med dina foton och din användardata?

  18.07.2019 Utrikes

  Företaget får använda dina bilder hur som helst.

  Efter att du godkänt FaceApps användarvillkor har det ryska företaget Wireless Labs rätt att använda dina bilder i princip hur som helst. De goda nyheterna är att du fortfarande äger rätten till ditt eget ansikte.

 • Facebook vill på nytt lansera kontroversiell ansiktsigenkänning i Europa

  18.04.2018 Utrikes

  Blev tvunget att slopa igenkänningen i Europa år 2012.

  Facebook vill återinföra teknologi för ansiktsigenkänning i Europa. För sex år sedan blev det stopp för igenkänningen efter ett beslut från irländska dataskyddsmyndigheter.

 • Hur tar man hand om huden under skägget? Kosmetologen Maria berättar

  05.10.2017 X3M

  Kosmetologen Maria Kaarnakari berättar om skägg och hudvård.

  Hur ska man tvätta ansiktet när det är täckt av hår? Finns det någonting speciellt man borde göra för att slippa att huden blir irriterad under skägget? Varför blir huden irriterad då man rakar sig? Kosmetologen Maria Kaarnakari har svaret på frågorna.

 • Michaela fick svår akne som 26-åring: “Det påverkade psyket enormt”

  03.10.2017 X3M

  "Det var ett brutalt hudhelvete."

  “Jag önskar att ingen i hela världen ska behöva gå igenom det brutala hudhelvete jag gick igenom i höstas. Akne kan verkligen dra självförtroendet i botten. Jag har alltid varit trygg i mig själv, men aknen fick mig helt rubbad.”

 • Nervös inför första träffen

  14.06.2017 Sex & sånt

  Dåligt självförtroende inför första träffen.

  Jag är en 14-årig tjej och har kontakt med en kille som bor i mitt hemland, Makedonien. Jag ska träffa honom snart, men jag är inte redo. Jag är överviktig, har acne och ser förfärlig ut utan smink. Han kommer att dö om han ser mig så här! Jag har jättejobbigt att raka mina ben och bikinilinjen för jag får äckliga utslag och håret växer ut på tre sekunder känns det som. Vad ska jag göra? Mitt självförtroende är i botten.

 • Klart för Finlands andra ansiktstransplantation

  27.05.2017 Inrikes

  Patient med svårt skadat ansikte väntar bara på donator.

  Vid Tölö sjukhus i Helsingfors är allt klart för Finlands andra ansiktstransplantation genom tiderna. En patient med svårt skadat ansikte väntar nu bara på en lämplig donator.

 • Forskare: Ansikten på valaffischer kan förmedla politiska budskap

  08.04.2017 Österbotten

  Många kandidater har ännu passfotoliknande affischbilder.

  Många kandidater har ännu passfotoliknande bilder på sina valaffischer, vilket forskaren Tom Carlson tycker är korkat eftersom ett ansikte kan säga mycket. Ifall affischen saknar politiska texter så försöker väljarna hitta budskap i själva bilden, säger han.

 • Kim Jong-Nam mördades med nervgasen VX enligt Malaysia

  24.02.2017 Utrikes

  VX är ett kemiskt stridsmedel som har bannlysts av FN.

  Den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Uns halvbror Kim Jong-Nam mördades med nervgasen VX, enligt utredare i Malaysia. Polisens kemiska experter har funnit spår av det kemiska stridsmedlet på Kim Jong-Nams ansikte och i ögonen.

 • Fick stryk av Edis Tatli – förlovningen blev Manuel Lancias egen seger

  18.12.2016 Sport

  Den italienska boxaren friade efter matchen.

  Edis Tatli såg till att Manuel Lancias ansikte var ordentligt mörbultat efter deras boxningsmatch. Men Lancia fick en egen seger då han friade till sin flickvän Martina.

 • Nordens första ansiktstransplantation lyckades i Finland

  22.02.2016 Inrikes

  Ovanlig operation som är nummer 35 i ordningen i världen.

  Den första transplantationen av ansiktsvävnad i Norden har utförts i Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt HNS i början av året.

 • Ansiktet som kroppens spegel

  05.12.2015 Yle Fem

  Inom kinesisk medicin spelar ansiktet en viktig roll.

  Genom att ta pulsen, se på tungan och se på ansiktet kan Eia Friman som är terapeut i kinesisk medicin se hur en person mår. - Det handlar om att se människan som en helhet, man tittar, ser och lyssnar, säger hon.

 • Antti köpte "skönhetsmedel" på nätet - förstörde sitt ansikte

  09.06.2015 Inrikes

  Konsumentförbundet uppmanar till försiktighet i näthandeln.

  Den 39-årige helsingforsaren köpte ett medel som skulle ta bort ärr som acne hade förorsakat i ansiktet. Men i stället hamnade han på sjukhus med kraftigt sprickande hud. Han vill nu varna andra för att agera lika dumt som han själv gjorde.

 • Pålkkasviin försvarar bengaliska eldar

  01.04.2014 X3M

  Efter en orolig inledning på fotbollsallsvenskan i Sverige och en nära-ögat-situation då en pojke träffades av en bengalisk eld fördömer många fotbollsvåldet. Fotbollssupportern Patrik "Patte" Lindholm vill att bengaliska eldar tillåts inom vissa zoner på läktarna i Finland.

 • Rattfylleri i Replot, slagsmål i Kristinestad

  15.03.2014 Österbotten

  En kraftigt alkoholpåverkad bilist greps i Replot, Korsholm, vid 23-tiden på fredag kväll. I Kristinestad rapporteras om ett handgemäng.

 • Mink bet Melvin som sov i sin vagn

  26.01.2014 Österbotten

  Det kunde ha gått hur som helst, sammanfattar en chockerad Annika Nyström i Petalax det faktum att en mink hoppat upp i hennes sons vagn och bitit och skrapat honom i ansiktet. En hjälmmössa skyddade honom till viss grad. Vi hade tur i oturen säger Annika Nyström.

 • Andelsbanken skär ner i Dalsbruk

  22.01.2014 Åboland

  Snart går det inte längre att lyfta pengar eller betala räkningar över disk i Andelsbanken Dalsbruk. Dalsbruksborna hoppas att banken tänker om, men VD säger att beslutet är fattat.

 • Slagsmål och snabba mopeder sysselsatte polisen i Karleby

  27.12.2013 Österbotten

  En 15-årig pojke försökte köra ifrån polisen på moped under morgonnatten mot annandag jul i Karleby. Mopeden var oregistrerad och körde upp till 63 km/h.

 • Flera fall av misshandel i Karleby

  14.12.2013 Österbotten

  Flera fall av misshandel sysselsatte polisen i Karleby natten till lördag. En ung man fick skador i huvudet utanför en pub i centrum av Karleby i en misshandel där flera unga män deltog.

 • Rattfylleri och misshandel i Karleby

  10.11.2013 Österbotten

  En rattonykter man försökte köra undan polisen och en man från Perho misshandlade sin bror sent på lördag kväll.

 • Skogsmus bet baby i barnvagn

  15.10.2013 Inrikes

  Ska bebisar sova ute? Den frågan väcks efter lördagens tillbud i Hyvinge då en baby i barnvagn blev angripen av en skogsmus. Pojken sov på bakgården till ett radhus, skyddad av ett myggnät. Den finländska uppfattningen är att barn mår bra av frisk luft, men kan det vara farligt?

Sidor