Finland devalverade två gånger i början av 1990-talet.
Finland devalverade marken två gånger inom loppet av av 14 månader. Många menar att lågkonjunkturen kunde ha mildrats om man valt att devalvera tidigare. Nu valde regeringen att fortsätta med en stram nedskärningspolitik i stället.
Samhällsfördraget 1991: alla kostnader skulle sänkas.
När Finland höll på att glida in i ekonomisk recession 1991 började statsminister Esko Aho (centern) med sin regering och finansminister Iiro Viinanen diskutera om ett samhällsfördrag.
Det är klarspråk och raka rör i tidigare finansministern Iiro Viinanens dagboksanteckningar från depressionens år i början av 1990-talet. De samtida politikerna får veta vad de är värda.
De som har minst måste spara mest.
Detta är en naiv text. Här finns inga analyser om ekonomi, jag har inte läst Thomas Piketty. Jag bara förundrar mig över sparandet. Över att det känns som det alltid är de som har minst som måste spara mest.
Sparåtgärder under recessionens 1990-tal.
Under recessionen på 1990-talet måste alla dra sitt strå till stacken för nationens ekonomi. Men i synnerhet barnfamiljernas förmåner sattes under lupp. Och till förmånerna hörde barnbidraget, som delas ut åt alla.
Från 1980-talet har han varit en påverkare inom politiken.
Jörn Donner har alltid varit Svenskfinlands oppositionella bråkstake, som klätt av sig och sina kvinnor nakna. Men från 1980-talet framåt har han också varit en påverkare inom politiken och samhällslivet.
Det blev en bankkrasch 1993
1993 pumpades mer än 40 miljarder mark in som statsstöd åt krisbanker, pengar som skattebetalarna inte skulle att få tillbaka. Obs sammanfattar bankkraschen vid årsskiftet.
1995 var arbetslösheten hög.
I mitten av 1990-talet tvivlade många på att arbetslösheten skulle halveras till 1999. Finansminister Iiro Viinanen kräver stora ingrepp.