Hoppa till huvudinnehåll

turismpolitik

 • Barcelona tröttnade på turisterna och begränsar övernattningarna

  29.01.2017 Utrikes

  Många klagomål på turister som beter sig illa.

  Barcelona har infört begränsningar for hotellbranschen i ett försök att stävja anstormningen av turister. Den ökade turismen har gett flera bieffekter som dyrare bostäder och sänkta löner.

 • "Äter ni faktiskt ren varje dag?"

  22.12.2015 Inrikes

  Många asiater och kineser besöker Finland.

  Turismbranschen i Finland hoppas på en god jul- och nyårshelg. Inför jul- och nyårshelgen hoppas besökarna få äta också annat än renskav.

 • Rekordår för den grekiska turismen

  28.10.2015 Utrikes

  Någon ekonomisk tillväxt är ändå inte att vänta.

  Det ser ut att bli ett rekordår för den grekiska turismen, men någon ekonomisk tillväxt är ändå inte att vänta och statens intäkter stiger inte markant. Regeringen lovar nya åtgärder mot skattefusket.

 • Finländarna är hedningar i älvornas kungarike

  12.09.2015 Inrikes

  Så marknadsförs Finland och finländarna i turistreklamer.

  Så marknadsförs Finland och finländarna i turistreklamer. Visit Finland gör reklamfilmer där kvinnor som färdas med hundspann i kalfjällen möter ensamma skidåkare med hjälp av älvmystik

 • Cecilia Floris: Gondoljärer och kulturell prostitution

  01.09.2015 Kultur och nöje

  Venedig finns egentligen inte som stad

  Jag skulle vilja påstå att Venedig som stad egentligen inte finns. Inte längre i alla fall. Idag framstår staden snarast som en kuliss, en temapark och ett äventyrsland. Ett besök i Venedig är ett besök i idén om Venedig. En resa till Venedigland.

 • Turismen i Tallinn under Sovjettiden

  31.05.2015 Kultur och nöje

  Tallinnturism under Sovjeteran i fotoprojekt på webben

  I det webbbaserade projektet "The Tallinn Collector" samlar Tomas Alexandersson bilder och texter från turistbroschyrer som presenterade huvudstaden i den Estniska socialistiska sovjetrepubliken för hågade turister.

 • Hangö tänker skapa 90 nya jobb varje år

  05.01.2015 Västnyland

  Hangö stad har ambitiösa mål för framtiden. Staden tänker skapa 90 nya arbetstillfällen per år. Det framkommer i det nya näringslivsprogrammet.

 • Det ryms inget hotell i Grankulla

  11.11.2014 Huvudstadsregionen

  Grankulla för inte statistik över vem som övernattar i staden till skillnad från grannkommunerna. Det finns inget hotell i staden, och de flesta gästerna övernattar hos privatpersoner.

 • Ny delfinunge i Tammerfors

  09.10.2014 Inrikes

  Vid delfinariet i Särkänniemi har en ny delfinunge fötts. Personalen har vakat dag och natt i tre veckors tid men på onsdagen kom delfinen Veeras förlossning igång på naturlig väg och ungen föddes snabbt i en specialbassäng.

 • De som ser Venedig dö

  04.09.2014 Titta och lyssna

  "Se Venedig och sedan dö" - ett ordspråk som fört miljontals turister till den vackra staden. Vissa stadsdelar är så fyllda med turister att det inte längre går att bo där. Nu har det bildats protestgrupper som vill rädda staden.