Hoppa till huvudinnehåll

Jaroslaw Kaczyński

 • EU drar igång processen mot Polen

  29.07.2017 Utrikes

  Polen hotas i första hand av böter.

  EU-kommissionen har nu dragit igång en formell process mot den polska regeringen för att Polen - enligt EU - planerar att underminera domstolarnas oberoende.

 • De massiva protesterna fortsätter i Polen

  23.07.2017 Utrikes

  Tiotusentals människor har ordnat lugna protester.

  De massiva protesterna fortsatte i Polen under lördagskvällen. Demonstranterna kräver att president Andrzej Duda förkastar det lagförslag som godkändes av senaten på lördagen

 • Trump besöker Warszawa - fem frågor om besöket

  05.07.2017 Utrikes

  Trump ska på torsdag hålla ett "betydande tal" i Warszawa.

  USA:s president Donald Trump anländer sent i kväll till Warszawa för ett 16 timmar långt besök. Från Polens huvudstad flyger han på torsdag eftermiddag vidare till Tyskland för att delta i G20-mötet. Vi har listat några frågor inför besöket i Polen.

 • Donald Tusk ska höras av polsk domstol

  13.03.2017 Utrikes

  Tusk tänker inte infinna sig i domstolen på onsdag.

  En polsk åklagare har kallat in EU-ledaren Donald Tusk som vittne till en rättegång i Warszawa, men Tusk har inte tid att infinna sig. Två underrättelseofficerare från landets kontraspionage står åtalade för att ha överskridit sina befogenheter. Det spekuleras i Polen om en koppling till den tidigare presidenten Lech Kaczynskis död.

 • Dagens EU-toppmöte hotar bli polsk riksdag

  09.03.2017 Utrikes

  Polens regering vill stoppa återvalet av landsmannen Tusk.

  Den polska regeringen varnar EU-länderna för att återvälja polacken Donald Tusk som Europeiska rådets permanenta ordförande.

 • Konservativt värre - Polens regering splittrar folket

  06.10.2016 Utrikes

  Aborterna är bara ett exempel på kontroversiella lagförslag.

  Turerna kring förslaget att totalförbjuda aborter har igen väckt farhågor om hur konservativ den polska regeringen är. För ett år sedan vann det nationalkonservativa partiet Lag och rättvisa full kontroll över det polska parlamentet och sedan dess har regeringen tagit många kontroversiella beslut.