Hoppa till huvudinnehåll

hyrd arbetskraft

 • Träfacket: Alla stora skogsbolag i Finland använder billig utländsk arbetskraft

  10.01.2017 Inrikes

  Metsä Group, Stora Enso, UPM och Forststyrelsen pekas ut.

  Alla stora skogsbolag i Finland använder sig av utländska skogsarbetare för att få arbetet billigare, hävdar Träfacket. Skogsbolagen medger att deras underleverantörer har utländsk arbetskraft, men hävdar att de själva följer alla regler och att de inte känner till några detaljer kring skogsarbetarnas löner.

 • Olika lön för samma jobb - estniska skogsarbetare får 8 euro i timmen, finländare får 15

  08.01.2017 Inrikes

  Företagaren: "Jag betalar så bra att de hålls på jobb."

  Den finska skogen sköts allt mer av utländska skogsarbetare, framförallt från Estland, Ryssland och Rumänien. De ester Yle Nyheter har talat med säger att de får 8 euro i timmen, medan en finländsk skogsarbetare skulle få 15 euro för samma jobb. Kedjan av företag mellan skogsarbetarna och det företag som beställt jobbet är lång, visar Yle Nyheters granskning.

 • Många sjukskrivningar inom hemvården i Esbo - vikarier sköter en femtedel av jobbet

  30.11.2016 Huvudstadsregionen

  Oro för hur personalen ska orka.

  Hemvården i Esbo är överbelastad. Klienternas vårdbehov är allt större, och stora förändringar i själva arbetet har lett till stress hos personalen. En stor andel av arbetet sköts av vikarier.

 • Posten hyr ej in SOL-anställda

  18.11.2015 Inrikes

  Tanken är att skynda på förhandlingarna .

  Posten kommer inte att använda sig av inhyrd arbetskraft från bemanningsföretaget SOL om en ny poststrejk inleds på torsdag. Det här meddelar Posten i ett pressmeddelande.

 • Helle: Poststrejk allt mera sannolik

  17.11.2015 Inrikes

  Resultatlösa förhandlingar på tisdagen.

  Förhandlingarna för att undvika en strejk inom Posten avslutades på tisdag kväll, utan att något resultat hade nåtts. Riksförlikningsmannen Minna Helle tror att en strejk är allt mera sannolik.

 • Hårda bandage i postkonflikten

  13.11.2015 Inrikes

  SOL:s inhyrda arbetskraft ska jobba om Posten går i strejk.

  Bemanningsföretaget SOL:s agerande i postkonflikten har väckt mycket kritik. Bemanningsföretagens takorganisation i Finland har tagit avstånd från SOL:s agerande.

 • Postens anställda i Seinäjoki marscherade ut

  02.11.2015 Österbotten

  Postens anställda protesterar mot inhyrd arbetskraft.

  Ungefär 50 anställda på posten i Seinäjoki marscherade ut på måndagen och utmarschen orsakar problem med postutdelningen. De anställda protesterar mot Postens planer på att hyra in arbetskraft.

 • Assistor i Hangö förbisåg uppsagd personal

  12.02.2015 Västnyland

  Det är omoraliskt och sänker intresset för arbetet, därför tog jag tag i saken, säger logistikföretaget Assistors förtroendeman Viktor Sundberg i Hangö. Assistor har använt inhyrd arbetskraft i stället för att kontakta dem som sades upp i november i fjol.

 • HNS vill skära ner antalet hyrläkare

  18.11.2013 Huvudstadsregionen

  Användningen av hyrläkare ska minska inom Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt nästa år. I budgeten för 2014 är anslagen för hyrd arbetskraft kraftigt nedskurna.