Hoppa till huvudinnehåll

soppor

  • Soppa på ugnsbakad zucchini med frasig zucchinibrioche

    17.08.2018 Recept

    Frys in höstens vardagsmat på burk.

    Zucchini utgör basen för denna härligt lena soppa. För att få till en riktigt matig helhet serveras den med en fyllig brioche med inslag av zucchini och rödlök. Zucchini går även bra att frysa in, så passa på att ta tillvara stora som små inför vintern!

  • Manne Stenros fotograferar mat och fyrar och gör färgglada böcker av bilderna

    03.04.2018 Kultur och nöje

    Han har redan gjort drygt 50 matböcker i A la carte-serien.

    Bilderna utgör stommen i alla hans matböcker, som han gjort redan i 25 år. Också fyrarna längs den finska kusten finns dokumenterade i flera böcker.

  • Testa påskens höjdare: grönsakscappuccino med knallgul lyxmacka

    09.02.2018 Recept

    Från enkel äggsmörgås till lyxmacka.

    Med några knep kan du förvandla en enkel äggsmörgås till en riktig lyxmacka. Det kan bli en festlig och lite påskig lunch.

  • Större utbud av färdigmat - nu får också vegetarianer skräpmat

    23.01.2017 Inrikes

    Spenatplättar och spenatsoppa fortfarande populära.

    Intresset för vegetarisk kost syns tydligt också bland färdigmaten - nu finns det både smalmat och skräpmat för vegetarianer. Spenatplättar och spenatsoppa är fortfarande populära alternativ för dem som vill äta grönt.

  • Sommaren i city: Marc Auléns Helsingfors

    30.07.2016 Kultur och nöje

    Han är soppguru, keramiker, musiker och jättetrevlig.

    Han är en välkänd Helsingforsprofil: kock, restaurangägare, kokboksförfattare, fotograf, keramiker och musiker. En riktig stadin kundi, fastän han är född i Belgien. Nu är han aktuell med The Helsinki Book.

  • Det vietnamesiska köket

    24.04.2015 Mat och fritid

    Artikel om smaker från Vietnam

    Det vietnamesiska köket är typiskt asiatisk, med starka influenser från Kina och Frankrike. Grunden i vietnamesisk mat är ris och nudlar som äts i soppor och fasta rätter. De flesta rätter innehåller kött, nöt, fågel eller fisk och skaldjur.

  • Klimpsoppa på Vöråvis

    17.02.2015 Österbotten

    Inför fastan skall vi äta upp oss ordentligt. Därför laddar vi upp med fastlagsbullar och soppa gjord på märgben.

  • Till bords med italiensk mat

    18.08.2014 Arkivet

    Den italienska maten passar den finländska smaken bra.

    Den italienska maten passar den finländska smaken bra. Maten är lättgjord och tar inte ohyggligt lång tid att göra. Man bör dock minnas att inte koka sin pasta för länge, så den blir klibbig och fastnar i kastrullen.

  • Till bords med rysk mat

    23.04.2014 Arkivet

    Blinier, seljanka på gös, hönskotletter á la Kiev.

    Paul Alexandroff och Vilhelm Noschis tillreder fyllig och bastant rysk mat. Vi lär oss steka blinier, koka seljanka på gös, samt laga hönskotletter á la Kiev och efterrätten charlotte russe.

  • Tillbaka till rötterna så blir det bäst!

    07.05.2013 Resa

    Tänk dig att du kan köpa frukter och grönsaker från hela världen dygnet runt för en spottstyver för att avnjuta en exotisk måltid. Detta är Londonbornas verklighet, nästan i alla fall.

  • Iniöjul på Klosterbacken

    14.12.2012 Åboland

    Klosterbackens jul visar i år exempel på julfirande från Åboland och Aiboland, det vill säga de gamla svenskbygderna kring Hapsal. En julstuga från Aiboland har inretts med matbord och kaffebord och en julgran med äpplen och karameller.

  • Lyxig bouillabaisse med Akademat

    31.10.2011 Arkivet

    Akademat kockar fisksoppa det är omöjligt att stava till.

    Akademaaaaaaaaat! En fisksoppa som det t.om. är omöjligt att stava till skall Dennis och Markus fixa. Det är förstås frågan om bouillabaisse.

  • EU har problem med muscha och klimpsoppa

    27.05.2009 Arkivet

    Vill ni se på stjärnor? med brittisk förlaga.

    EU var måltavla för diverse sketcher 1994. Här funderar man på EU:s bestämmelser över livsmedel. Skall EU förbjuda muscha och klimpsoppa?

  • Att tillreda en surrogatmåltid

    10.04.2008 Arkivet

    Vad kunde en middag bestå av under kriget?

    Vad kunde en middag bestå av under kriget, då man inte fick tag på vanliga födoämnen och allt ransonerades?