Hoppa till huvudinnehåll

Rött vin

 • Lonkero och finskt brännvin - här är Alkos populäraste drycker i fjol

  10.01.2017 Inrikes

  Den nya trenden är alkoholfria drycker.

  Finländarna är sina favoritdrycker trogna - vi köper mest Long drink och inhemskt brännvin. Den nya trenden hos Alko är de alkoholfria dryckerna.

 • Hannes förbättrar världen med power rock

  30.06.2016 Kultur och nöje

  Shiraz Lane öppnar för Tuska på Tavastias förfest.

  Det här veckoslutet invaderas Helsingfors igen av svartklädda, skräckinjagande metalldiggare när Tuska kör igång. Men i den mån det fortfarande förekommer dylika fördomar, lär festivalen i själva verket höra till de fredligare tillställningarna. Det bekräftar också Hannes Kett, sångare i lovande rockbandet Shiraz Lane.

 • Smartha tips i hemmet

  21.05.2015 Arkivet

  Marthorna ger ekologiska tips på ett vitsigt sätt.

  Läppstift på kragen, för mycket salt i maten och svartnat silver. Akademens killar lär sig fixa till hemmet lätt och ekologiskt.

 • Alko säljer inte skandalviner

  15.09.2014 Inrikes

  Alko har inte hittat flaskor med de uppmärksammade förfalskade italienska rödvinerna på sina hyllor. Produkterna ingår inte i Alkos sortiment.

 • Dionysos - vinets gud

  08.01.2013 Strömsö

  "Dionysos lärde sig framställa vin redan som ung."

  Dionysos är vinets gud och dramats beskyddare. På bilden omges han ofta av backanter, silener och satyrer. Dionysos klassiska attribut i konsten är vinrankan, en typ av tallbeprydd stav, thyrsos och ett dryckeskärl.

 • 10 vanligaste druvorna och deras egenskaper

  24.10.2002 Mat och dryck

  Bekanta dig med druvorna och bra matkombinationer.

  Det finns många faktorer som inverkar på hur ett vin smakar. Druvans växtplats, framställning och jordmån spelar alla in på hur ett vin smakar.