Hoppa till huvudinnehåll

transport

 • Ishavsbanan väcker motstridiga reaktioner i Lappland: "Renskötseln i sin nuvarande form kommer att ta slut, det är säkert"

  28.04.2018 Inrikes

  Renuppfödarna motsätter sig, turismföretagarna jublar.

  Regeringens planer på att bygga en tågbana från Rovaniemi till norska Kirkenäs vid Ishavet väcker såväl jubel som oro i Lappland. Turismföretagarna ser möjligheter medan renägarna ser ett slut på sin näring.

 • Finland vill vara med bland Europas hetaste transportleder - Sverige tvekar

  19.02.2018 Inrikes

  Finland vill ha Bottniska korridoren med i EU:s stomnät.

  Finland vill ha allt fler järnvägsförbindelser och vägar med på EU:s karta över högst prioriterade transportleder. Därför har man i åratal samarbetat med Sverige för att få den så kallade Bottniska korridoren att bli en del av de transportkorridorer som EU-kommissionen stöder mest. Ifall man lyckas, kan EU gå in med en femtedel av investeringskostnaderna för transportleder på sträckan Helsingfors - Uleåborg - Torneå. Nu sätter ändå Sverige käppar i hjulen genom att tveka på sin medverkan.

 • Språkbadsskolan i Jakobstad byggs på BI-tomten

  29.01.2018 Österbotten

  Skolan skall stå klar hösten 2019.

  Språkbadsskolan i Jakobstad skall byggas på BI-tomten och stå klar hösten 2019. Skolan beräknas kosta 11 miljoner euro och blir en treserieskola, med två svenska och finsk serie.

 • Julgranarna har anlänt till Borgå

  09.11.2016 Östnyland

  Julgranarna finns vid Gamla rådhustorget och vid stadshuset.

  Julgranarna anlände till Borgå centrum på onsdagsförmiddagen. De sattes upp på Gamla rådhustorget och utanför stadshuset.