Hoppa till huvudinnehåll

mandel

 • Årets läckra enkla påsktårta är gul, glutenfri och går att förbereda och frysa in

  04.04.2019 Recept

  Bjud på Oscar II:s tårta en svensk bakverksklassiker

  När man går in på ett svenskt konditori är sannolikheten stor att man hittar Oscar II:s tårta. Om den folkkäre svenska kungen Oscar själv någonsin fick äta tårtan vet vi inte.

 • Filmkvällssnacks – tre godingar för en skön kväll i soffan

  05.12.2018 Mat och dryck

  Allting blir så mycket godare när man gör det själv.

  Allting blir godare när man gör det själv från grunden. När det gäller snacks blir de dessutom mer hälsosamma eftersom man vet exakt vad man lägger i dem och det inte finns ett spår av tillsatsämnen.

 • Stor skillnad på mjölk och mjölk

  17.12.2016 Strömsö

  "Hur näringsrika är växtdryckerna?"

  Personer som varken kan eller vill dricka komjölk har en bred uppsättning växtdrycker med mjölkliknande egenskaper att välja mellan. Dryckerna är till exempel gjorda på soja, havre, kokos eller mandel. Hur skiljer de sig från komjölk och är de värda sitt literpris?

 • Växtmjölk i stället för komjölk

  29.04.2016 Strömsö

  Gör din egen mjölk av mandel och havre.

  Mjölk kommer inte bara från kossor och getter, det finns också många olika sorters mjölk som är gjord av växter som havre, mandel och soja.

 • Mums: Julgodis

  23.11.2009 Arkivet

  Ebba, Anki och Tony pysslar och bakar godsaker till julen.

  Ebba, Anki och Tony pysslar och bakar godsaker till julen. Det blir lussekatter, marsipangodis och vad Ebba aningslöst kallar negerögon.

 • Ansiktsskrubb

  18.05.2008 Alexandras örtagård

  Gör en ansiktsmask med nötter och örter."

  Ansiktsmasker kan ha många olika effekter som t ex fuktgivande, rengörande eller lugnande. En skrubbmask innehåller små korn som slipar bort döda hudceller och stimulerar blodcirkulationen i ansiktet så att hyn blir slät, frisk och rosig.