Hoppa till huvudinnehåll

Tom Moring

 • Spotlight: De finlandssvenska tidningarnas vara eller icke vara

  27.01.2019 Inrikes

  Tidningarna kämpar desperat för att hålla kvar läsarna.

  De finlandssvenska tidningshusen är i knipa: de måste erbjuda sina kunder både digitala produkter och papperstidningar. Tryckning och distribution är dyrt samtidigt som allt fler läser nyheter på mobilen. Ändå finns mängder av trogna läsare, som vill prassla med morgontidningen. Men tidningshusen kan inte heller blunda för faktum: allt färre prenumererar och kurvan går brant nedåt.

 • Samarbetsförhandlingar vid FNB – hela svenska redaktionen berörs

  14.09.2017 Inrikes

  FNB har tappat två storkunder på ett år.

  Finska Notisbyrån (FNB) inleder samarbetsförhandlingar som berör alla tio anställda vid nyhetsbyråns svenskspråkiga redaktion. Professor Tom Moring säger att man nu fattar beslut om i vilken utsträckning nyhetsbyrån kan betjäna på svenska.

 • När WTC-tornen föll och världen klövs itu

  11.09.2016 Arkivet

  Den elfte september 2001 stannade hela västvärlden upp.

  Den elfte september 2001 stannade hela västvärlden upp. Runt hela världen satt människor klistrade framför TV-rutor som visade samma bilder om och om igen. Två flygplan som flyger in i World Trade Center, explosioner, kaos och skyskrapor som rasar samman.

 • "Hjallis påminner allt mer om Donald Trump"

  09.02.2016 Debatt

  Hjallis växlar mellan att vara journalist och rikdagsman.

  Riksdagsledamot Harry "Hjallis" Harkimo (Saml) fortsätter i mars med sin talkshow på MTV3. I det första programmet är partikollegan Petteri Orpo samt statsminister Juha Sipilä gäster. Enligt professorn i journalistik Tom Moring finns det en risk för att MTV3 får ett trovärdighetsproblem på halsen då Hjallis växlar mellan rollerna som riskdagsledamot och talkshowvärd.

 • Flyktingar beskylls för våldtäkter – ”Media ointresserad av helhetsbilden”

  03.12.2015 Samhälle

  Brott som asylsökande begår får stor uppmärksamhet.

  Medierna fokuserar för mycket på de våldtäkter där gärningsmannen är asylsökande, det tycker professor i journalistik Tom Moring. Medieuppståndelsen fick polisen att gå ut med gärningsmännens status, säger man på Helsingforspolisen.

 • ”Vi bara fördröjde illamåendet”

  30.09.2014 Inrikes

  Så här trodde vi inte att det skulle gå, säger pensionerade Hbl-reportern Nils-Erik Friis när samarbetsförhandlingarna inom KSF-media kommer på tal i Radio Vegas Slaget efter tolv. Han tror att omläggningarna i den finlandssvenska tidningsvärlden kommer att leda till färre tidningar i södra Finland.

 • Pappa betalar inte längre

  25.09.2014 Debatt
 • Läs så mycket du orkar

  24.09.2014 X3M

  Nu skall dagstidningarna och tidsskrifterna också få sitt eget Spotify. Så småningom lanseras en ny tjänst i Sverige där användare mot en fast månadsavgift ska ha tillgång till ett stort sortiment av tidningar.