Hoppa till huvudinnehåll

Centerpartiet

 • Analys: Var inte så säker på att det lugnar sig för regeringen

  09.12.2019 Inrikes

  Centern har en svår sits i den nya regeringen.

  De senaste veckorna har varit de mest turbulenta i politiken på länge. Nu då den nya regeringen småningom börjar ta form tror kanske en del att det lugnar ner sig. Jag skulle inte vara så säker på den saken, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson.

 • Regeringsförhandlingarna i Estland tog en överraskande vändning: Den liberala kvinnan verkar spelas ut av konservativa män

  19.03.2019 Utrikes

  Ratas förhandlar med Ekre för att hålla sig vid makten.

  För två veckor sedan jublade Reformpartiet och partiledaren Kaja Kallas över att partiet blev störst i parlamentet - med bred marginal. Men nu verkar en värdekonservativ koalition överraskande ta makten i stället.

 • Estland får ett ryskt parti - ryssarna tar det med ro, esterna med oro

  13.01.2017 Utrikes

  Kampen om den utmanövrerade Savisaars väljare har börjat.

  Ett nytt ryskspråkigt parti håller på att ta form i Estland. Det ska heta Eestimaa Rahvaste Partei (ungefär Estlands folks parti) och enligt grundarna ska partiet försvara alla som diskrimineras i landet. Främst ska man rikta in sig på de ryska väljare som hittills varit lojala mot röstmagneten Edgar Savisaar.

 • HS: Sipiläs popularitet rasade

  27.12.2016 Inrikes

  45 procent av folket tycker att Sipilä har lyckats dåligt

  Bara 27 procent av medborgarna anser att Sipilä har gjort "bra" eller "rätt så bra" ifrån sig, skriver tidningen Helsingin Sanomat. En desto större andel anser att statsministern har misslyckats.

 • Estland får för första gången en rödmylleregering

  19.11.2016 Utrikes

  Statens roll kommer att växa i Estland.

  Regeringen leds av centerpartiets nye ledare Jüri Ratas och består också av socialdemokraterna och det högerkonservativa partiet IRL. Alla parter får fem ministerportföljer - det här trots att centern är betydligt större än de andra.

 • Estlands regering fälldes i misstroendeomröstning

  09.11.2016 Utrikes

  Avsatte Taavi Rõivas fortsätter kämpa för högervärderingar.

  Den estniska premiärministern Taavi Rõivas regering föll i en förtroendeomröstning på onsdagen. Alla partier förutom premiärministerns eget parti röstade för misstroende. Centerpartiets nya ordförande Jüri Ratas tog redan i kväll kommandot för att bilda en ny regering.