Hoppa till huvudinnehåll

graviditetskomplikationer

 • Den vackra plågsamma graviditeten – här är de vanligaste krämporna

  02.02.2019 Familj

  Vilka är de vanligaste fysiska besvären under graviditeten?

  ”Vilket lugn och vilken energi du utstrålar”, får gravida ofta höra. Men bakom lugnet och lyckan av att få bära ett barn döljer sig väldigt ofta en rad fysiska och psykiska besvär som man är tvungen att tampas med – i värsta fall i nio månader.

 • Då graviditeten är som en sex månader lång magsjuka

  21.01.2017 Familj

  Hyperemesis gravidarum gör graviditeten till ett helvete.

  Då Carola Ekman började vänta sitt första barn kunde hon inte veta att diagnosen Hyperemesis gravidarum skulle göra graviditeten till ett helvete och att livet skulle gå ut på att överleva en timme i taget.

 • Över 35-åriga föderskor utsatta för större risker

  20.02.2015 Inrikes

  För kvinnor över 35 år är riskerna högre vid graviditet och förlossning. Rökning, övervikt, graviditetsdiabetes och havandeskapsförgiftning orsakar mer problem för över 35-åringar än för yngre, visar en färsk doktorsavhandling.

 • Missfall en tabubelagd sorg

  06.10.2014 Familj

  Linda Sundberg har efter sitt första barn fått två missfall. Många förstår inte att det är en stor sorg. Hur man blir bemött av vårdpersonalen är avgörande för hur man lyckas bearbeta förlusten, säger hon.

 • Överviktiga mödrar föder oftare i förtid

  25.09.2014 Inrikes

  Allt fler gravida bär på övervikt och det resulterar i att andelen barn som föds för tidigt ökar i vår del av världen. Fetma ligger också bakom andra graviditetskomplikationer.