Hoppa till huvudinnehåll

drottningar

 • Meghan Markle stal showen vid julgudstjänst - se video!

  25.12.2017 Utrikes

  Prins Harrys trolovade deltog i den kungliga familjens jul.

  Intresset för den brittiska kungliga familjens jul var extra stort i år. Orsaken var prins Harrys blivande hustru Meghan Markle, som deltog för första gången i familjens julfirande.

 • Prins Henrik av Danmark vill inte begravas med sin fru, drottningen

  04.08.2017 Utrikes

  Beslutet missnöjesyttring mot att aldrig bli kallad kung.

  Prinsen har länge varit öppet missnöjd med sin titel i kungahuset. Han skulle hellre bli kallad kung.

 • Drottning Elizabeth missar en gudstjänst - igen

  01.01.2017 Utrikes

  Drottningen för sjuk för att delta i nyårsgudstjänsten.

  Storbritanniens drottning Elizabeth II deltar inte i nyårsgudstjänsten i Sandringham på söndag. Hon lider av en segdragen förkylning, enligt Buckingham Palace.

 • "Det fanns massor av kärlek i ghettot"

  24.04.2016 Bakom parabolen

  Oneil Walker växte upp i Kingston i Jamaica.

  I ghettot i Jamaica lärde han sig tidigt att han måste kämpa hårt. Nu bor Oneil Walker här tillsammans med sin hustru Lotten och har inga planer på att flytta tillbaka.

 • Drottning Kristinas heta känslor

  11.12.2015 Kultur och nöje

  Kärleken, makten och kvinnligheten.

  En sak är klar - The Girl King är ett lyckat namn på Mika Kaurismäkis film om drottning Kristina. Det här är nämligen en film om en flicka. En tonåring som når en sällsam maktposition. Och som i samma veva börjar hysa sälla känslor för en annan flicka.

 • Rollen som drottning Kristina fick hennes fötter att växa en storlek

  09.12.2015 Kultur och nöje

  Malin Buska gör rollen hon föddes för att göra.

  Drottning Kristina är en av de mest gåtfulla gestalterna i den nordiska historien. Malin Buska lyser i titelrollen i Mika Kaurismäkis nya film The Girl King, som spelades in i Åbo i vintras.

 • Storbritannien går mot oviss framtid

  27.05.2015 Utrikes

  Cameron vill övertyga EU om reformer inför folkomröstning

  Det brittiska parlamentet öppnades på onsdagen med traditionsenlig pomp och ståt. Drottning Elizabeth läste upp den nya regeringens program, som inkluderar det utlovade lagförslaget om en folkomröstning om Storbritanniens EU-medlemskap. Drottningens tal blev startskottet för premiärminister Camerons charmoffensiv för att reformera EU.

 • Danskarna hyllar sin drottning

  08.04.2015 Utrikes

  Drottning Margrethe II av Danmark fyller 75 år

  Drottning Margrethe II av Danmark fyller 75 år den 16 april - men firas redan nu på olika håll i Danmark.

 • Drottning Silvia fyller 70 år

  23.12.2013 Utrikes

  Drottning Silvia av Sverige fyller 70 år i dag. Dagen firas i den närmaste familjekretsen på Drottningholms slott.

 • Nya avslöjanden om drottning Silvia

  10.10.2013 Utrikes

  Sveriges drottning Silvia anklagas i en ny bok för att ha mörkat sin far Walter Sommerlaths nazistiska förflutna och för att ha utövat påtryckningar. Enligt boken har Silvia skickat brev till ett tjugotal inflytelserika personer för att rentvå sin fars rykte.

 • Obama mötte kungaparet på Slottet

  05.09.2013 Utrikes

  USA:s president Barack Obama träffade kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid det kungliga slottet i Stockholm under torsdagsmorgonen. Svenska medier beskriver det korta mötet som lättsamt.

 • Det här är drottning Silvia

  13.06.2013 Yle Fem

  Drottning Silvia föddes i Tyskland, växte upp i Brasilien och kom med tiden att få en stor plats i svenskarnas och även finländarnas hjärtan.

 • Nu är Willem-Alexander kung av Nederländerna

  30.04.2013 Utrikes

  Drottning Beatrix av Nederländerna överlämnade i dag makten till sin son Willem-Alexander genom att underteckna ett dokument i det kungliga palatset i Amsterdam. Drottning Beatrix har styrt landet sedan 1980.

 • Drottning Elizabeth lämnade sjukhuset

  04.03.2013 Utrikes

  Storbritanniens drottning Elizabeth II har fått lämna Londonsjukhuset där hon togs in i går för magproblem. Hon uppgavs ha lidit av gastroenterit, det som i dagligt språk kallas magsjuka.

 • Drottning Elizabeth togs in på sjukhus

  03.03.2013 Utrikes

  Storbritanniens drottning Elizabeth II vårdas på sjukhus för magsjuka. Enligt kungahuset är sjukhusvistelsen en försiktighetsåtgärd efter att drottningen visade symptom på gastroenterit.

 • Drottning Beatrix ger över till följande generation

  29.01.2013 Utrikes

  Efter 33 på den nederländska tronen abdikerar drottning Beatrix senare i vår. Enligt drottningen är det tid för en ny generation. Den republikanska rörelsen i landet är rätt svag och det att drottningen inte gjort bort sig har lett till att hon varit populär.

 • Drottning Beatrix abdikerar

  28.01.2013 Utrikes

  Drottning Beatrix av Nederländerna meddelade i måndags kväll i ett direktsänt tal i tv och radio att hon abdikerar till förmån för sin son, prins Willem-Alexander. Han blir landets första kung på över hundra år.

 • Australiska radiopratare får terapi

  08.12.2012 Utrikes

  I Australien får de två radiopratarna som busringde sjukhuset där den brittiska hertiginnan Catherine vårdades terapi efter att sjuksköterskan som besvarade samtalet hittades död på fredagen. Sjuksköterskan misstänks ha begått självmord.

 • Drottningen i historisk träff med tidigare IRA-ledare

  27.06.2012 Utrikes

  Storbritanniens drottning Elisabeth är på besök i Nordirland. Drottningen skakade hand med den tidigare IRA-ledaren Martin McGuinness. Det var första gången någonsin som de skakat hand. Se den historiska handskakningen här!

 • Kungliga festyran fortsatte

  05.06.2012 Utrikes

  Firandet av drottning Elizabeths 60 år på tronen fortsatte för fjärde dagen i London i dag. På programmet stod festgudstjänst och kunglig hästkortege genom London.

Sidor