Hoppa till huvudinnehåll

syrsor

  • Insektodling för matbordet väcker enormt intresse – första kursen drog fullt hus

    14.02.2018 Åboland

    Hussyrsor och mjölmaskar intar matbordet.

    Sedan i fjol klassas insekter som livsmedel och just nu överskrider efterfrågan på ätbara insekter utbudet. Intresset för att odla insekter är också stort och den första kursen har väckt stort intresse.

  • Insektfabrik öppnar i Strömfors - hundratals ton syrsor odlas varje år

    28.11.2017 Östnyland

    Schneider Electrics gamla fabrik blir tropisk insektfabrik.

    Schneider Electrics gamla fabrik i Strömfors får nytt liv som insektfabrik. Hussyrsor börjar odlas som livsmedel våren 2018.

  • Vad sägs om syrsor i morgonmüslin?

    25.11.2017 Österbotten

    Företag i Seinäjoki började tillverkningen i måndags.

    I Seinäjoki har man vid livsmedelsföretaget Foodwest sedan måndagen tillverkat granola som innehåller syrsor. Siktet är inställt på den inhemska samt europeiska marknaden och i framtiden ännu längre.

  • Hussyrsan - det nya goda från Borgå

    16.06.2017 Östnyland

    Insektfarmen ryms i en liten container.

    Insektfarmen ryms i en liten container på Laura Hynninens gård. Hon hoppas på allt fler östnylänningar öppnar sin mun för den proteinrika hussyrsan.

  • Insektprotein kryper närmare våra tallrikar

    28.12.2016 Åboland

    Insektmat intresserar både konsumenter och producenter.

    Om drygt ett år ska det bli lättare att få tillstånd att sälja insekter som livsmedel i Finland. Redan nu finns burkar med syrsor på butikshyllan, men tillsvidare säljs burken som köksprydnad.

  • Insekter kan bli ett livsmedel också i Finland

    02.11.2016 Inrikes

    För närvarande får insekter inte säljas som mat.

    Finland importerar en stor del av det protein som används i samhället. Finlands hoppas höja självförsörjningsgraden rejält och i framtiden utgör odlade insekter en potentiell proteinkälla.

  • Framtidens mat krälar och flyger

    05.01.2016 Kultur och nöje

    Insekter blir en viktig proteinkälla även i västvärlden.

    I tusentals år har mänskor ätit insekter. Inte för att de lidit hungersnöd, utan för att det är gott. Men varför gör inte vi i Europa det? I framtiden kommer vi att göra det.

  • Fredrika är en mes

    13.04.2015 X3M

    Idag misslyckades Fredrika totalt.

    Trodde du din måndag suger? Det hoppas jag att den inte gör. Det gör inte min heller. Idag misslyckades jag totalt med att få min måndag att suga.

  • Ätliga insekter - 1400 arter kan bli mat

    15.05.2013 Mat och fritid

    Det finns dryga 1400 ätbara arter i världen. Mums!

    Ätt äta insekter kallas entomofagi. Det finns dryga 1400 ätbara arter i världen och 80 procent av jordens alla länder har insekter på menyn. Enligt FN:s mat och jordbruksorganisation kan insekter bli en betydande proteinlkälla i framtiden.