Hoppa till huvudinnehåll

sallader (maträtter)

  • Imponera med gubbröra deluxe - en billig matklassiker i ny tappning

    16.02.2018 Recept

    Passar till brunch, lunch, förrätt och läskande nattmat.

    Brynt smör är magiskt med sina kolatoner och rätt gjord lyfter det vilken enkel rätt som helst. Vår gubbröra presenteras vackert upplagd som en matig sallad istället för en röra, och är lätt att anpassa för många lunchgäster. På det här viset balanseras ansjovisens dominerande smak och alla råvarorna får träda fram.

  • Butikens salladsbar kan vara en bakteriehärd - köttprodukter en risk

    08.02.2018 Huvudstadsregionen

    En femtedel av alla köttprodukter hade för mycket bakterier.

    Nästan en femtedel av köttprodukterna i matbutikernas salladsbarer i Helsingfors hade för mycket bakterier enligt en undersökning

  • Salladsbarer i mataffärer drar till sig mikrober

    09.01.2017 Inrikes

    Endast fem av 42 salladsbarer fick rena papper.

    Kontroller visar att det fortfarande finns en hel del problem med produkterna i affärernas salladsbarer. Det finns höga halter av aerobiska mikrober särskilt i fisk- och skaldjursröror.

  • Rucolasallad vållade magsjukeepidemi i huvudstadsregionen

    31.08.2016 Inrikes

    Cirka 200 personer insjuknade för en dryg vecka sedan.

    Det var ett parti rucolasallad från Kesko som vållade den svåra magsjukeepidemin i huvudstadsregionen. Cirka 200 personer insjuknade för en dryg vecka sedan efter att ha ätit mat från samma cateringföretag.

  • Jordgubbe - det jättelika smultronet

    14.04.2016 Mat och fritid

    "Jordgubbe är för många sommarens höjdpunkt."

    Bakom björkdungen skymtar ett hav av röda små klot. Den söta doften av jordgubbe retar näsan och väl genom snåren öppnar sig fältet med rader av plantor som dignar av mogna bär. Ämbaren fylls snabbt, men samtidigt som händerna söker sig under bladen, gäller det att hålla ögonen öppna för huggormar i jakt på möss och sorkar. Ikväll är efterrätten plättar med färska jordgubbar och vispad grädde.

  • "Mest ekologiskt att odla själv" - inomhusodlingar i test

    24.10.2015 Mat och fritid

    Tre inomhusodlingar i test.

    Inomhusodlingar gör det möjligt att njuta av gröna, ätbara växter året om. Butikens krukörter håller vanligtvis inte i många dagar hemma. Olika inomhusodlingar lovar längre livslängd för krukörter, utan besvär.

  • Ellas bubbledogs

    16.05.2015 Mat och fritid

    Kalasnytt - mousserande vin till korv och bröd!

    Mousserande vin är en dryck som kan så mycket mer än att bara sparka igång ett kalas - det kan bli den perfekta följeslagaren genom hela måltiden.

  • Fresh Servant växer och anställer

    18.06.2014 Österbotten

    Salladsaskar och salladspåsar går åt som aldrig förr, det säger produktions- och logistikchef Daniel Asplund och Abdi Muhammed Ali. Vi äter hälsosammare och Fresh Servant i Pedersöre växer med smått otroliga siffror.

  • Akademat tillreder en riktig festmåltid

    19.10.2010 Arkivet

    Marthan Hackzell kämpar med killarna för att fixa festmaten.

    Som avslutning på Akademat gör man en ordentlig festmåltid med många rätter. Marthan Maria Hackzell kämpar med killarna för att fixa festmaten.

  • Salladsbestick i äppelträ

    14.11.2004 Bygga och bo

    Äppelträ fungerar bra, det är ett jämnhårt och ofta färgskiftande träslag. Körsbärs-, plommonträ eller en passar också bra.