Hoppa till huvudinnehåll

färg

 • Grönt står för det paranormala

  01.10.2015 Yle Fem
  Sofi Oksanen berättar om färgvärlden i sin nya roman "Norma". Boken handlar om den oetiska handeln med hår och om skandalösa babyfarmer.
 • Med vattenfärg genom livskrisen

  28.05.2015 Kultur och nöje
  I sina målningar försöker Gunzi Holmström beskriva förhållandet mellan energier. Målade i vattenfärg är varje verk sin egen värld.
 • Batik - färga tyger med shiboriteknik

  10.09.2014 Hobby och hantverk
  Vika vrida klämma. Sätten är många och batikfärgning är både snabbt och roligt sätt att skapa egna mönster på tyg! Camilla introducerar en japansk metod.
 • Sandra Kantanens färger

  15.05.2014 Kultur och nöje
  Fotokonstnären Sandra Kantanen hör till Helsinki School-gruppen. Hennes poetiska fotografier behandlar ofta döden och livets kretslopp på ett sublimt sätt.
 • Vi vill varna känsliga tittare för alltför söta bilder

  09.05.2014 Kultur och nöje
  Babykonst, babyvisning, färgbad – kärt barn har många namn. Den gemensamma nämnaren är att småbarn, babysar, får gå eller krypa på konstmuseum, titta på konstverk och sedan måla egna bilder. Eller måla och måla – klottra till det är väl ett mera adekvat uttryck. Kollektivet fick följa med en hel babyvisning på Bildmuseet i Umeå. Och vi var helt sålda.
 • En färgorgie i Vasa

  05.05.2014 X3M
  Ett fem kilometer långt färghinderlopp ordnades för första gången någonsin i Finland och Vasa. Nicke och Magnus från Veckoslutskommittén var så klart med och sprang.
 • "Kråkan" - om ensamhet och längtan efter skönhet

  25.08.2008 Arkivet
  Kråkan, regisserad av Carl Mesterton, bygger på en novell av Anders Cleve. Det är en sorglig berättelse om en fattig kvinnas ensamma längtan efter skönhet.