Hoppa till huvudinnehåll

Staffan Bruun

 • Miljonförluster i KSF Media medan österbottniska HSS Media går på plus – tidigare vd:n Svante Wahlbeck: "Om pappa betalar behöver man inte se om sitt hus"

  23.01.2019 Samhälle

  "Tidningarna i södra Finland har tappat stort"

  De två stora tidningshusen i Svenskfinland lever i skilda världar vad gäller ekonomiskt resultat. HSS Media med Vasabladet i spetsen har lyckats vända den negativa trenden, medan KSF Media med Hufvudstadsbladet som flaggskepp har hamnat in i en ond spiral. Samtidigt har bolaget haft fyra verkställande direktörer på fyra år - Svante Wahlbeck som en av dem. Nu talar han ut om tidningskrisen.

 • Staffan Bruuns memoarer från tiden på HBL förlåter inte chefernas hårda reform- och spariver – ”Husis nedmonterades”

  10.08.2018 Kultur och nöje

  Mitt liv på HBL beskriver 36 år som nyhetsreporter.

  Staffan Bruuns minnen från tiden som nyhetsreporter på Hufvudstadsbladet är en sorts kombination av memoarer och anklagelseskrift. "Jag stod där med dubbla lojaliteter, ska jag vara lojal med min tidning fast jag egentligen tycker som de ilskna läsarna att det här är dåligt och jag inte kan stå för det?" säger han.

 • Staffan Bruun: När jag var häktad i Rumänien

  13.07.2017 Vega

  Staffan Bruun blev häktad av gränspolisen i Rumänien.

  Staffan Bruuns väg till undersökande journalistik går genom kalla krigets politiserade nyheter till ett fängelsebesök i Ceausescus kommunistiska Rumänien, från Fagersta Posten till Huvudstadsbladet.

 • Här är Vegas sommarpratare 2017

  06.06.2017 Vega

  Många kulturpersoner och få politiker på listan i år.

  Vad ångrar Andy McCoy mest av allt? Vems förfäder har översatt världslitteraturen till finska? Vad ska hända med Gullkrona i framtiden? Och hur gick det till när Stefan Ingves räddade Indonesiens ekonomi? Vegas sommarpratare bjuder på spänning och kuriosa, varje sommarvardag klockan 10:03 och 18:03.

 • Bokrecension: Staffan Bruun satiriserar kring stiftelser

  18.05.2017 Kultur och nöje

  Staffan Bruuns bok är en satirisk berättelse om stiftelser.

  Staffan Bruuns nya bok är en satirisk berättelse om stiftelser, rikedom och fiffel. Kritiken slår hårt och underhållande trots att tempot ibland går i uppförsbacke.

 • Staffan Bruun: "Vad är bättre än att få basarernas proffs hit?"

  14.01.2017 Samhälle

  Vi behöver bli bättre på att sälja det vi tillverkar.

  Folk från länder där man har en annan sorts tradition av försäljning kanske kan utveckla vårt försäljningskunnande, funderar journalisten och författaren Staffan Bruun.

 • Svenskfinland och tidningarna

  09.10.2013 Arkivet

  Men vilken tidning och hur farlig är Tidningsdöden?

  För finlandssvenskarna är Tidningen oerhört viktig. Eller har i varje fall har den varit det. Men vilken tidning och hur farlig är Tidningsdöden?

 • Den farliga reklamen

  01.06.2010 Arkivet

  "Det är bara hemskt vackra och halvnakna människor."

  De etiska aspekterna i reklam har diskuterats länge. Framförallt barn och ungdomar kan lätt påverkas av reklam då de saknar förmåga att reflektera över innehållet. Så var det också på 1970-talet.

 • Staffan Bruun

  08.09.2006 Arkivet

  Författaren Staffan Bruun

  I det första avsnittet av "Bettina S" besöker journalisten och författaren Staffan Bruun studion. Där leker han både med leksaker och berättar om sina ganska personliga erfarenheter av "världens äldsta yrke".