Hoppa till huvudinnehåll

Gäng

 • De kriminella gängen växer och våldet ökar och blir råare också i Finland

  10.09.2019 Samhälle

  800 kriminella gängmedlemmar som bär väst i Finland.

  800 personer i Finland är medlemmar i kriminella gäng och bär väst. Runt omkring dem finns en uppsjö hantlangare som gängen drar nytta av och vice versa. De kriminella gängen ökar och de tar till allt våldsammare metoder. Trots det kan vi ändå inte jämföra oss med den rådande situationen i Sverige.

 • Livstidsdömd före detta gängmedlem: Fler poliser orsakar fler motsättningar

  27.08.2018 Inrikes

  Kai Mykkänen tänker fel, anser livstidsdömde Janne Raninen.

  – När man sätter in poliser i förorten är det redan för sent, säger livstidsdömde Janne Raninen. Istället för förortspoliser kunde socialarbetare och före detta kriminella tygla brottsligheten.

 • Fredagsmys och skottlossningar - hur ska man få ihop bilden av Sverige?

  15.08.2018 Utrikes

  Min bild av Sverige har förändrats, skriver Linda Söderlund.

  Jag hade naturligtvis läst om bilbränder, kriminella gäng och papperslösa som bodde i källare. Ändå hade jag en förenklad och ganska rosig bild av Sverige då jag flyttade hit för ett år sedan. Småningom har min bild av landet förändrats.

 • Nytt fängelseupplopp i Brasilien, det tredje i år

  15.01.2017 Utrikes

  Rivaliserande kriminella gäng drabbar samman.

  Åtminstone 30 fångar har dödats i ett nytt fängelseupplopp i Brasilien. Enligt polisen kan antalet döda vara fler. Det är redan det tredje fängelseupploppet i landet i år. Den här gången var det fångar i det största fängelset i staden Natal i nordöstra Brasilien som rök ihop.