Hoppa till huvudinnehåll

Sean Spicer

 • Nu avgår också Sarah Sanders: Pressekreteraren som älskar presidenten och hans framgångar

  14.06.2019 Utrikes

  Vita husets pressekreterare slutar med beröm från Trump.

  President Trumps främsta talesperson Sarah Huckabee Sanders lämnar sitt jobb vid månadsskiftet. Presidenten meddelade om avgången på twitter. Ingen ny pressekreterare har tillvidare utnämnts. Sanders får både kritik och beröm. Hennes otacksamma jobb har varit att prisa och skryta med presidenten, också då han anklagas för lögner.

 • Analys: Nya stabschefen ska hålla Trump-administrationen i styr

  01.08.2017 Utrikes

  Ska försöka få Trump att vara mindre som Trump.

  Efter bara tio dagar som kommunikatioschef har Anthony Scaramucci sparkats från sin post i Vita huset. Trumps nya stabschef John Kelly rapporteras ha krävt hans avgång, som ett led i försöket att sätta ordning på den kaotiska Trump-administrationen. Kellys största hinder i det arbetet är Trump själv, skriver vår utsände.

 • Trump byter ut stabschefen i Vita huset

  29.07.2017 Utrikes

  Priebus ska själv ha erbjudit sig att avgå.

  Vita husets stabschef Reince Priebus avgår. Den nya stabschefen blir pensionerade generalen John Kelly, meddelar USA:s president Donald Trump på Twitter.

 • Vita husets nye kommunikationschef profilerar sig med oanständigheter och hotelser

  28.07.2017 Utrikes

  Scaramucci: Jag försöker inte suga min egen kuk, som Bannon.

  President Trumps nyförvärv, Vita husets kommunikationschef Anthony Scaramucci kallade Vita husets stabschef Reince Priebus för "en jävla paranoid schizofreniker" och sade att han själv inte är som Vita husets strategichef Steve Bannon: "Jag försöker inte suga min egen kuk", sade Scaramucci.

 • Vita husets pressekreterare Sean Spicer avgår

  21.07.2017 Utrikes

  Spicer motsatte sig den nya kommunkationschefen.

  Vita husets pressekreterare Sean Spicer avgick på fredagen efter att Anthony Scaramucci utsetts som ny kommunikationschef.

 • Trump går till attack mot Tyskland på Twitter

  30.05.2017 Utrikes

  Samtidigt har Vita Husets kommunikationschef sagt upp sig.

  President Donald Trump har gått till attack mot Tyskland på Twitter och anklagar landet för att inte satsa tillräckligt på Nato och sitt försvar. Samtidigt kommer uppgifter om att Vita Husets kommunikationsdirektör har sagt upp sig.

 • Spicer ber om ursäkt för Hitler-uttalande - men stormen bedarrar inte

  12.04.2017 Utrikes

  Spicer: "Hitler använde inte gas mot sitt eget folk".

  Vita husets talesman Sean Spicer har bett om ursäkt för att ha påstått att Hitler inte använde sig av kemiska vapen och att Hitler åtminstone inte använde gas mot sitt eget folk, som al-Assad.

 • Vita husets pressekreterare Sean Spicer: Inte ens Hitler använde sig av kemiska vapen

  11.04.2017 Utrikes

  Förvåning efter Spicers uttalande.

  Vita husets pressekreterare Sean Spicer har kommit med ett uttalande som har lett till höjda ögonbryn på många håll, rapporterar ABC News.

 • Trumps administration: Finns inga bevis på kopplingar till Ryssland

  20.03.2017 Utrikes

  En utredning och bevis är två skilda saker, säger talesman.

  En utredning och bevis är två skilda saker, så kommenterar Vita huset FBI-utredningen om eventuella kopplingar mellan Trumps valkampanj och Ryssland.

 • Kritik mot Trumps anklagelse: "Han avlyssnades inte"

  17.03.2017 Utrikes

  Senaten: Inga bevis för att Obama lät avlyssna Trump Tower.

  Senatens underrättelseutskott säger att det inte finns några bevis för att Barack Obama skulle ha avlyssnat Donald Trump inför presidentvalet. Trump fortsätter hävda motsatsen.

 • Putin och Ryssland förföljer Trump

  15.02.2017 Utrikes

  Skapar splittring i administrationen.

  USA:s omstridda president Donald Trump gick på onsdagen till rasande Twitterattack mot de senaste rapporterna om täta kontakter mellan hans stab och ryska tjänstemän innan han blev president. Det är uttryckligen förbjudet för amerikaner att förhandla med utländska politiker och tjänstemän utan att ha officiell ställning och fullmakt.

 • Trumps nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn avgår

  14.02.2017 Utrikes

  Medger att han gett ofullständiga uppgifter om rysk kontakt.

  USA:s nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn avgår. Flynn medger i sin avskedsansökan att han gav ofullständiga uppgifter om sina ryska kontakter till vicepresident Mike Pence.

 • Trump överväger mexikansk importskatt för att betala för muren

  27.01.2017 Utrikes

  Relationerna mellan Mexiko och USA sämre än på länge.

  I går kastade Vita huset fram en tanke på en importskatt på 20 procent som ett sätt att få Mexiko att betala för muren. Det uppfattades som ett hot mot Mexiko och ett bevis på att relationerna mellan de två länderna är sämre än på länge.

 • Jonas Jungar: I Trumps alternativa verklighet är medierna fiender - och det verkar tillsvidare fungera

  23.01.2017 Utrikes

  De första dagarna på presidentposten blev märkliga.

  Den som hade hoppats på någon form av besinning i det trumpska lägret efter installationsceremonin i fredags blev besviken. Veckoslutet bjöd på två händelser som visar hur bisarr diskussionen om sanning och lögn nu blivit, skriver Yle Nyheters redaktionschef Jonas Jungar…

 • Trump: Medierna de största lögnarna som finns

  22.01.2017 Utrikes

  Enligt medierna ljög Trump rakt ut.

  USA:s nye president Donald Trump ägnade stora delar av gårdagen till att racka ner på medierna. Han och hans presschef Sean Spicer beskyllde medierna för att ljuga vad beträffar antalet personer som följde med presidentinstallationen i fredags.