Hoppa till huvudinnehåll

floristik

 • Gul jul – fixa ett trendigt jularrangemang med torkad vass och magisk snö

  29.11.2019 Strömsö

  Julens trendfärg i år är gul.

  Blommor, jultomtar och andra juldekorationer i gult kan kännas lite udda, men gult är faktiskt en av årets trendfärger till jul.

 • Sätt fart på våren i ditt hem - ta in drivkvistar från buskar och träd

  11.04.2019 Trädgård

  De snabbaste grönskar efter en vecka, andra efter två.

  Björk, äppel, spirea - vissa grönskar efter en vecka, andra efter två.

 • Enkelt arrangemang i glas

  08.12.2017 Strömsö

  Man tager vad man haver.

  Dagen innan årets största kalas arrangerar vi mossor i udda glas.

 • Sandras påsktips: blomsterarrangemang av naturmaterial

  04.04.2017 Hobby och hantverk

  Ta fram din inre florist, lättare än så här blir det inte.

  Sandra Neuman gör påskens bordsarrangemang med mossbollar på bricka, videkvistar, fjädrar och blommor.

 • Ninas påsktips: fågelbo av björkris

  04.04.2017 Hobby och hantverk

  Nina Överholm gör bon av björkris, fjädrar och växter.

  Ägg, fjädrar och kycklingar hör påsken till och då känns det naturligt att också ta med fågelbon i sammanhanget. Nina Överholm gör bon av björkris, utsmyckade med fjädrar och växter.

 • Floristens jobb – mycket mer än du tror

  03.06.2015 X3M

  Kyra Kiiski berättar om vardagen för en florist.

  De flesta tror att floristens jobb är att bara stå och sälja blommor, men är det verkligen så? Floristen Kyra berättar vad det egentligen går ut på och slår hål på myten att orkidéer är svårskötta.

 • Hängande amaryllisinstallation

  18.12.2014 Trädgård

  Överraska gästerna med hängande blommor.

  Att slå klackarna i taket är ett känt talesätt när man vill beskriva en riktigt hejdundrande fest. Vår hängande amaryllisinstallation med stjälkarna upp och blommorna nedåt är väl passande på en sådan fest?

 • Jularrangemang 2011

  11.12.2011 Hobby och hantverk

  Ett stort härligt och generöst jularrangemang gjort av torra tallkvistar, nedfallna barr från cembratallen och dekorerat med gamla julgransbollar i ny skepnad – kryddat med några vita julstjärnor och bärkvistar. Det låter väl lika lockande och stämningsfyllt som den käraste julsången eller ett doftande glas med den godaste julglöggen.

 • Orientaliska apelsiner och mandariner

  14.12.2008 Trädgård

  Dekorera citrusfrukter med paljetter till jul.

  Apelsiner dekorerade med nejlikor och röda band hör till våra traditionella julprydnader, men hur kan vi utveckla temat vidare? Jag tog mig en tur till hobbyaffären och tygbutiken och gjorde verkliga fynd – paljetter och band i allsköns färger och former. Så var det bara att slå sej ner och låta fantasin flöda! Varva frukterna med halmbollar med minicyklamen i och du har ett litet stilleben på ditt vardagsrumsbord. Material: Apelsiner och mandariner Små dekorationsnålar (pyttesmå knappnålar från hobbyaffären) Paljetter, pärlor och annat glittrande och glimmande Band av olika slag, färgad järntråd etc.

 • Minicyklamen i halmbollar

  14.12.2008 Trädgård

  Miniblommor passar bra i festliga bordsdekorationer.

  Miniblommor passar bra i festliga bordsdekorationer. Till jul kan man till exempel välja minicyklamen eller minijulstjärnor.

 • Frostade kvistar med levande ljus

  07.12.2008 Trädgård

  Har du någonsin tänkt på att ditt hobbyväxthus eller lusthus egentligen fungerar som en enda stor lykta? Det här var den ena idén till att inreda lusthuset med greninstallationer och levande ljus, för vad kan vara vackrare i ett mörkt vinterlandskap än en jättelykta upplyst med mååånga ljus! Den andra idén var att själv se till att få lite frost på kvistarna, eftersom det är lite osäkert nuförtiden med frost ute i naturen! Material: Grenar av asp ( gamla kvistar med fin mossa på kvistarna) Torra grankvistar överbevuxna med lava Torkade limefrukter Silverstjärnor Spraylim Strösocker Julgransljus och ljushållare Tunn spoltråd i sliverfärg Svart spoltråd (järntråd) Grov järntråd ( nr 18 binderitråd) Arbetsbeskrivning: Börja med att ”frosta” kvistarna, spruta spraylim på kvistarna och strö över strösocker, låt torka! Andra alternativ till limmet är t.ex.

 • Rosa stjärndekorationer för fönster och bord

  23.12.2007 Trädgård

  Var personlig och tillverka din egen fönsterstjärna.

  Färdiga ljusdekorationer finns i överflöd, men var lite personlig och tillverka din egen fönsterstjärna och fortsätt sen av bara farten och tillverka några bordsdekorationer i stjärnform.

 • På Strömsö pysslar man en praktisk gåva åt far

  08.11.2007 Arkivet

  För den som inte har idéer till farsdagen kommer här ett inte så litet tips från Strömsö anno 2004.

 • Julkrona

  19.12.2004 Trädgård

  Kronan är en kul grej, lätt att tillverka och användbar.

  Kronan av "riskorvar" är en kul grej, lätt att tillverka och användbar. Den byter skepnad efter årstid - till jul är den fylld med julblommor, i januari med tulpaner och till påsk pyntad med fjädrar och ägg.