Hoppa till huvudinnehåll

Christian Lindner

 • Ytterhögerns protester i Chemnitz kan leda till att Tysklands högste spionchef får sparken

  12.09.2018 Utrikes

  Högsta spionchefen hörs av förbundsdagen på onsdag.

  Det har gått två veckor, men diskussionen ebbar inte ut. Ytterhögerns protester i Chemnitz har nu blivit en fråga som kan leda till att Tysklands högste spionchef får sparken. Samtidigt har ett nytt dödsfall gjort situationen ännu mer spänd.

 • Krav i Tyskland om att USA byter ut sin ambassadör - gav politiska uttalanden för den högerextrema sajten Breitbart

  07.06.2018 Utrikes

  Kritiseras för att blanda sig i inre angelägenheter.

  USA:s nye ambassadör i Berlin har satt många tyska politikers känslor i svall. I en intervju vill han stärka de konservativa krafterna och det ser många som en direkt inblandning i inre angelägenheter. I går fick kan svara på frågor vid det tyska utrikesministeriet.

 • Alla har väl rätt till regeringsbekymmer

  23.12.2017 Utrikes

  Tysk regeringsbildning måste få ta tid.

  Sedan valet för snart tre månader sedan försöker man i Tyskland få ihop en ny regering. Det går mycket långsamt och resultatet är allt annat än klart. En situation som nödvändigtvis inte alls är skadlig för landet rapporterar vår medarbetare i Tyskland Johnny Sjöblom.

 • Kommentar: Regeringsplanerna i kras – vad nu Angela?

  20.11.2017 Utrikes

  De tyska regeringssonderingarna misslyckades.

  Efter de strandade regeringssonderingarna i Tyskland är frågetecknen många. Ingen kan i det här skedet säga hur det kommer att gå vidare efter att sonderingarna mellan kristdemokrater, liberaler och gröna i natt misslyckades. En politisk kris som bara kan lösas med nyval?

 • Regeringsförhandlingarna bröt samman - tyskt nyval hotar

  20.11.2017 Utrikes

  Regeringssonderingar rann ut i sanden.

  Den politiska krisen är ett faktum. Efter långa och svåra regeringssonderingar blev det i natt klart att Tyskland knappast kommer att få en regering bestående av kristdemokrater, liberaler och de gröna. Landet kan nu stå inför nyval.

 • Avgörande dag i tysk regeringsbildning

  16.11.2017 Utrikes

  Samarbetsvilja mellan kristdemokrater, liberaler och gröna?

  Knappa två månader efter förbundsdagsvalet i Tyskland är det fortfarande oklart hur den framtida regeringen kommer att se ut. I dag borde det ändå klarna om de pågående sonderingarna överhuvudtaget leder till egentliga regeringsförhandlingar.

 • Analys: Högerpopulister i tyska förbundsdagen – en våg av frustration

  25.09.2017 Utrikes

  Mycket diskussion om populisterna i parlamentet.

  I Tyskland vaknar man idag upp till en ny politisk verklighet. För första gången sitter ett stort ställvis högerradikalt parti i den tyska förbundsdagen.

 • Tyska valet: Intresset riktas mot plats tre

  09.09.2017 Utrikes

  Ingen ser ut att kunna hota Merkel.

  Kort inför det tyska förbundsdagsvalet verkar det mesta redan vara avgjort. Då ingen på allvar tycks kunna utmana förbundskansler Angela Merkel riktas blickarna nu mot de mindre partierna.