Hoppa till huvudinnehåll

Woodstock

 • Rockhistoriker: Återuppliva Woodstock som motpol till hat och våld

  17.08.2019 Vega

  50 år sedan Woodstock - festivalens anda borde återupplivas.

  I den tid vi lever i nu med upprepade masskjutningar, samhällsoro och fake news skulle en musikfestival med den stämning som rådde i Woodstock i augusti 1969 sitta verkligt bra. Det säger författaren och rockmusikhistorikern Sven-Erik Klinkmann i Vasa. - Det intressanta med Woodstock var att den var motkulturell. Där fanns många hippies och man talar om "the aquarian age". Och det var en väg för ungdomar att revoltera. Men det var ett stillsamt och ganska snällt sätt att göra uppror.

 • Musiktest: Vilken låt slog Sheryl Crow igenom med och vem fick en hit med en icke-kärlekssång?

  09.08.2019 Kultur och nöje

  Svenska Yles musiktest!

  Svenska Yles musiktest! Testa dina pop/rockkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

 • Woodstock-festivalen fyller 50 år - är det värt att fira?

  25.05.2019 Kultur och nöje

  Nära ögat att festivalen aldrig blev av.

  Somliga såg festivalen som 60-talets stora generationsupplevelse. Andra såg en bunt smutsiga hippies som vältrade sig i leran till ackompanjemang av tjutande och ylande oljud. Några såg möjligheten att tjäna pengar.

 • "Kapitalisternas Woodstock" lockade tiotusentals Buffett-anhängare till Omaha

  05.05.2018 Utrikes

  Bolagsstämma i Berkshire Hathaway om framtida aktievinster.

  I dag samlades över 40 000 aktieägare till bolagsstämma i Omaha,Nebraska. Berkshire Hathaway ordnar både familjefestligheter och en sex timmar lång frågestund. Buffett kallas världens framgångsrikaste investerare och oraklet från Omaha. Han har inte bara själv blivit rik. De som har köpt aktier har sett investeringen stiga i höjden.

 • Ingen rock utan kvinnor del 1: Frihet, sex och kvinnokamp

  17.12.2016 Kultur och nöje

  Kvinnor har alltid varit med om att forma rockmusiken.

  Kvinnor har alltid varit med om att forma rockmusiken. Kampen för synlighet och erkännande har varit konstnärligt spännande, ibland tuff och alltid frihetslängtande.

 • Möukstock 1969 - Österbottens Woodstock

  07.10.2014 svenska-nyheter

  I augusti 1969 ordnades Woodstock i Bethel, New York. I samma skede ordnades festivalen Möukstock i Nykarleby. Arrangörerna förväntade sig 100 besökare, det kom 70000.