Nyckeln till lycka är utbildning och att kunna språket.
Theres Wik från Jakobstad har alltid velat bo i Tokyo. Nu gör hon det, och stortrivs. Nyckeln till att lyckas är att kunna språket och ha rätt sorts utbildning.
En berättelse om att vara utan jobb i Finland 2016.
Månaderna som arbetslös var förskräckliga. Idag har jag ett bra jobb, men känner fortfarande en rädsla för att bli arbetslös igen.
Tips för att välja rätt jobb och utbildning.
Funderar du på vad du vill göra med ditt liv? Vilken utbildning du vill gå eller vilket yrke du ska satsa på? Här får du hjälp.
Robin Klärck fick jobb (och flickvän) i Schweiz.
Allt fler unga väljer att flytta utomlands. En av dem är Robin Klärck. Det internationella landet Schweiz ger honom möjligheter som Finland inte vill ge.
Regeringens förslag till nedskärningar påverkar yrkeskåren.
Sjukskötare i Finland frågar redan kolleger som jobbar i Norge hur det är där. Så gott som allt är bättre, svarar sjukskötaren Sonja Sundelin i Jakobstad. Norge lockar nu när det går sämre i Finland.
I år firar Nordjobb 30 år.
Nordjobb arbetar för att öka rörligheten mellan de nordiska länderna och öka kunskapen om språk och kultur. Unga mellan 18-28 år kan ansöka om att delta i programmet.
Äldre akademiker har också problem att hitta arbete.
Den här veckan ordnas det rekryteringsverkstäder riktade till studerande och nyutexaminerade vid högskolorna i Åbo. Representanter för över 20 organisationer ordnar verkstäder för studerande för att hjälpa dem på vägen till ett arbete.
Vi har hittat mannen med det konstigaste jobbuppdraget. Sture Borgar jobbar nämligen som finsk jultomte i nordligaste Kina. I ett halvt år tar han emot kinesiska affärsmän som vill sitta i hans knä och bli fotade. Vi skämtar inte!
Det norska välståndet lockar arbetskraft från Finland. Två av tre nya arbetsplatser besätts av utlänningar.
Ekenäsborna Linda Moed och Johanna Aaltonen ska båda i höst åka iväg utomlands för att arbeta som volontärer. Linda säljer sin motorcykel för att ha råd med resan.