Hoppa till huvudinnehåll

överklassen

 • Om mad men och otrohet i överklassen - vad får en terapeut egentligen skriva?

  04.08.2018 Samhälle

  "Kolumnistens roll är att lyfta fram brännande ämnen."

  Det är kolumnistens roll att lyfta fram brännande ämnen och inte slösa med spaltmetrarna. Så säger Maria Sundblom-Lindberg om kolumnen "Mad Men", en kolumn som berättar om de välbärgade männens otrohetsaffärer söder om bulevarden. Och reaktionerna lät inte vänta på sig.

 • Denise Rudberg: Min adhd-hjärna är världens tillgång!

  08.04.2017 Kultur och nöje

  Denise Rudberg utnyttjar adhd-diagnosen i sitt skrivande.

  Den svenska deckarförfattaren Denise Rudberg kallar sin genre Elegant Crime och böckerna har också kallats lyxdeckare och utspelar sig i Stockholms överklass. Rudberg är själv uppvuxen i de kvarteren och håller handlingen på ett realistiskt plan.

 • Terroristerna i Dhaka tillhörde överklassen

  05.07.2016 Utrikes

  Bangladeshier chockas över terroristernas bakgrund.

  Bangladeshier chockas över att de flesta av dem som misstänks för terrordådet på en restaurang i huvudstaden Dhaka kom från välbärgade familjer. Tjugo gisslan och två poliser dödades under gisslandramat på fredagskvällen.

 • Överklassen är här igen

  16.10.2014 Inrikes

  Det finns flera tecken som tyder på att det håller på att skapas en överklass i Finland igen. Idealet har länge varit klasslöshet, skriver professor Laura Kolbe i sin nya bok.

 • Sketcher om Svenskfinland i "Var är min stora ludiga nalle?" från 1968

  25.11.2009 Arkivet

  "Vi håller ihop till sista man och drar nytta av varann."

  "Vi håller ihop till sista man och drar nytta av varann" lyder mottot för finlandssvenskarna i revyn "Var är min stora ludiga nalle" från 1968. I den skämtar man med de allra heligaste instanserna i Svenskfinland, bland andra Lucia.

 • Slalom - en sport för eliten?

  12.02.2009 Arkivet

  På 1980-talet slog slalomåkning ut längdåkningen.

  På 1980-talet slog slalomåkning ut längdåkningen i popularitet. Är sporten bara till för de rika, undrar redaktör Christine Saarukka och reser till Tahkovuori.

 • Reflexioner på en båtutställning

  19.06.2008 Arkivet

  Inför båtsäsongen besöker man här en båtutställning.

  Inför båtsäsongen besöker man här en båtutställning. Det lönar sig att bibehålla en kritisk inställning till de kommersiella krafterna.

 • Vännerna på Tervik gård

  27.02.2008 Arkivet

  Tervik gård

  Louis och Holger är från olika samhällsklasser men de har båda vuxit upp på Tervik gård i Pernå. Här berättar de minnen från barndomen.

 • Morjens: Julsketch

  27.12.2007 Arkivet

  Skål på ett liv efter julen. Vad fick ni för julklappar?

  "Skål på ett liv efter julen. Vad fick ni för julklappar?" En Morjenssketch där vi får se "typiska" finlandssvenska Hankenkillar.