Hoppa till huvudinnehåll

pälsar

 • Det här tycker de unga i Vasa om päls

  08.01.2018 Nyhetsskolan

  95 procent av alla pälsfarmer finns i Österbotten.

  Ungefär 95 procent av alla Finlands pälsfarmer finns i svenskspråkiga Österbotten. Elever i Vasa övningsskolas gymnasium fick svara på en enkät om vad de tycker om päls.

 • Vänsterförbundet: HOK-Elanto borde ta ställning mot päls

  22.12.2016 Huvudstadsregionen

  Dan Koivulaakso har lagt in ett initiativ.

  Vänsterförbundets Dan Koivulaakso har lämnat in ett initiativ om att HOK-Elanto borde binda sig till att lämna bort äkta päls från sortimentet i huvudstadsregionens Sokos-varuhus. Sokos-kedjan har redan beslutat om att tillfälligt lämna bort pälsprodukterna.

 • Blårävsskinnen gick åt på decemberauktionen

  21.12.2016 Österbotten

  Nu ligger man på gränsen till lönsamhet.

  Priset för blårävsskinn närmar sig lönsamhetsnivå, så blev resultatet på Saga Furs decemberauktion i Vanda. Men auktionen är ändå för liten för att man ska kunna säga att det börjar gå uppåt igen för pälsdjursuppfödarna.

 • Lite bättre betalt för silverräven

  21.09.2016 Österbotten

  Men priset ligger under produktionskostnaderna.

  Alla silverrävskinn gick åt under onsdagen på Saga Furs auktion i Vanda. Men priset lämnar mer att önska, precis som för blårävens del.

 • Blåräv gick inte åt när kunderna stannade hemma

  21.12.2015 Österbotten

  Endast 20 procent av blårävsskinnen gick åt.

  Endast 20 procent av blårävsskinnen gick åt på pälsauktionen i Vanda. De kinesiska kunderna deltog inte i auktionen, säger Ulf Eriksson ordförande för Svenska Österbottens pälsdjursodlarförening.

 • ÖN: Gemmi Furs hittade köpare

  22.12.2014 Östnyland

  Pälsfabriken Gemmi Furs i Lovisa kan fortsätta trots allt. En aktör med anknytning till Lovisa är intresserad av att köpa fabriken, skriver Östra Nyland.

 • Pälshandlare i Grekland kämpar för sin överlevnad

  28.10.2014 Utrikes

  Pälsar är den största grekiska exportvaran till Ryssland. Den ekonomiska krisen och Ukrainakrisen har tvingat många pälshandlare att sätta lapp på luckan.