Hoppa till huvudinnehåll

passioner (kompositioner)

 • Musikquiz: Vad vet du om påskens klassiska musik?

  20.04.2019 Kultur och nöje

  10 frågor om påskens klassiska musik.

  Testa och se vad du vet om den klassiska påskmusiken.

 • Vilka dolda budskap har Johann Sebastian Bach bäddat in i sina påskpassioner?

  30.03.2018 Kultur och nöje

  Symboliken i Bachs Matteus- och Johannespassion.

  Det finns någonting jättemänskligt i Matteus- och Johannespassionen. Det är fråga om känslor som man kan leva sig in i. Sen måste det bero på att musiken helt enkelt är så genial, säger kördirigenten Kari Turunen.

 • Påskmusiken - (visst) finns den?

  10.04.2017 Kultur och nöje

  Påskens musik som får oss att stanna upp.

  ”Påskmusik, vad är det”, frågade en bekant till mig häromdagen. Det fick mig att tänka efter. Finns det någon påskmusik som ”alla” känner till? Så där som med julmusiken. Finns det någon långfredags-white christmas eller påskdags-bjällerklang?

 • Dramat fortsätter - i ditt och mitt liv

  06.04.2017 Tro

  Andrum i Stilla veckan

  Under en serie Andrum följer vi stilla veckans händelser på nära håll, i förberedelse inför påskens stora och dramatiska händelser i världshistorien. Björn Wallén resonerar kring stilla veckans texter, och knyter an till aktuella fenomen:

 • George W Bush är nu konstnär

  10.03.2013 Utrikes

  USA:s förre president George Bush den yngre har hittat en ny hobby. Han har under de senaste åren börjat måla, skriver tidningen Aftonbladet. Bush målar både hundar och nakna självporträtt. Hans privata konstlärare prisar Bushs konst.

 • Passion för Janna Thorström

  29.06.2012 Västnyland

  Sommarserien Passion för sänds varje fredag nu under sommaren. I den åttonde och sista delen möter vi Janna Thorström är medicinskt intuitiv och har varit det sen barnsben.