Hoppa till huvudinnehåll

Östra Nyland (tidning)

 • Östnylands luciakandidat 5: Ida Lindberg

  13.11.2017 Östnyland

  Ida Lindberg är 17 år och från Karsby i Borgå.

  Ida Lindberg är 17 år. Hon är från Karsby i Borgå och går i Borgå gymnasium.

 • Donner konfronterar Bergh: "Varför har ni gjort den här kapitala dumheten?"

  09.09.2016 Inrikes

  Jörn Donner mötte Konstamfundets vd Kaj-Gustaf Bergh i Obs.

  Författaren Jörn Donner skräder inte orden vad gäller de nyländska tidningarnas situation. Donner anklagar Konstsamfundet för att ha förstört sina tidningar i östra och västra Nyland. Läs också: Eftersnack frågar: Har Konstsamfundet förstört två tidningar?

 • F.d. chefredaktör: "Två dagar papper i veckan för lite"

  05.09.2016 Östnyland

  Rolf Gabrielsson tycker det är bra med satsning på lokalt.

  I fredags klarnade det att tidningen Östnyland börjar komma ut på papper två dagar i veckan från december. Rolf Gabrielsson, före detta chefredaktör, tycker att det är bra att man ska satsa på det lokala. Han tror ändå inte att två dagar papperstidning räcker.

 • Berg: KSF får plattare organisation – samarbete med Sverige om utrikesmaterial

  02.09.2016 Inrikes

  Kurvorna pekar uppåt för KSF Medias digitala produkter.

  KSF Medias ledning har varit tyst sedan det blev klart att omkring femtio anställda får gå. Nu berättar Jens Berg att KSF vill ha en mer operativ redaktionsstruktur och planerar samarbeta med föreningar för lokalt kulturmaterial och mediehus i Sverige för nordiskt och globalt material.

 • Träffa bekanta på Nya Östis läsarfest

  08.07.2016 Östnyland

  Läsarfesten ordnas på Skeppbron i Lovisa.

  På lördagskvällen får Lovisaborna återigen samlas för att umgås och njuta av musik, dans, kaka och bulla när tidningen Nya Östis läsarfest ordnas på Skeppsbron.

 • ”En slakt av tidningen Östnyland”

  09.05.2016 Östnyland

  Östnylands personal är missnöjd med KSF Medias ledning.

  Prenumeranterna, annonsörerna och trovärdigheten som nyhetstidning ryker om Östnyland blir en tvådagarstidning. Det säger ordförande för tidningens fackklubb, Mikael Grönroos. Personalen på redaktionen i Borgå marscherade ut i dag vid lunch i protest mot KSF Medias planerade nedskärningar.

 • Upplagan sjunker sakta men säkert för tidningen Östnyland

  01.03.2016 Östnyland

  "Vi fortsätter satsa på det lokala".

  Antalet prenumeranter har inte blivit fler sedan tidningssammanslagningen för drygt ett år sedan. Samtidigt gör ägaren KSF Media, som också ger ut Hufvudstadsbladet och Västra Nyland, sitt sämsta resultat någonsin.

 • Många åsikter om ettåringen ÖN

  13.01.2016 Östnyland

  Yle Östnyland minglade på tidningens kaffekalas.

  En del kallar den fortfarande Borgåbladet. Andra önskar ännu fler lokala nyheter. Yle Östnyland minglade med ortsborna på tidningens kaffekalas.

 • Grattis på födelsedagen, tidningen Östnyland!

  13.01.2016 Östnyland

  Tidningen Östnyland fyller ett år den 13 januari.

  Tidningen Östnylands första år har inte alltid varit en dans på rosor, men chefredaktör Micaela Röman ser ljust på framtiden. Den 13 januari firar tidningen sitt ettårskalas.

 • Runt Östnyland på två hjul

  15.07.2015 Östnyland

  Dags för Tour de Östnyland.

  Lördag 13 augusti är datumet som alla regionens cykelvänner ska pricka in i sina kalendrar. Då cyklas fjärde upplagan av Tour de Östnyland!

 • Det ljusnar för Östnyland

  15.05.2015 Östnyland

  Aningen neråt för Östnyland men framåt med tillförsikt

  Tidningen Loviisan Sanomat går framåt och tidningen Nya Östis fick en bra start. Men hur är det med tidningen Östnyland?

 • Tidningen Östnyland miste en del annonsörer

  24.02.2015 Östnyland

  Jämfört med de gamla tidningarna Östra Nyland och Borgåbladet har tidningen Östnyland tappat lite annonsörer. Men det är svårt att säga om det beror på den nya tidningen eller på den allmänna trenden alla tidningshus tampas med.

 • Emma-Sara hanterar puffran på Lurens

  10.02.2015 Östnyland

  Lurens sommarteater i Pernå har fått sin prickskytt. Emma-Sara Raunio från Ekenäs gestaltar den bitska men sympatiska Annie Oakley i Lurens uppsättning av Annie Mästerskytten i sommar.

 • Lovari tog prenumeranter av Östnyland

  10.02.2015 Östnyland

  Den finskspråkiga Lovisatidningen Loviisan Sanomat slog alla tiders rekord och fick över tvåhundra nya prenumeranter i januari. Tidningen har nu en upplaga på 4 400 exemplar.

 • Kim Wahlroos: En lokaltidning ska vara litet Grönköpingsmässig

  28.01.2015 Östnyland

  Efterlyser en ultralokaltidning.

  Östra Nylands tidigare chefredaktör Kim Wahlroos är inte nöjd med den nya tidningen Östnyland utan efterlyser nu en ultralokaltidning för Lovisanejden.

 • Ultralokal tidning kunde tävla med Östnyland

  20.01.2015 Östnyland

  Efter att tidningen Östnyland lanserades har det uppstått ett vakuum för de Lovisaföretag som vill annonsera på svenska. Det anser Kim Wahlroos, före detta chefredaktör vid tidningen Östra Nyland.

 • "Ge tidningen i handen på dem som bara läser nyheter på webben"

  13.01.2015 Östnyland

  Papperstidningen har flera fördelar framom webbpublikationer, anser Kristian Willner. För honom är det viktigt att papperstidningarna satsar på det visuella.

 • Nya morgontidningen får bra betyg på stan

  13.01.2015 Östnyland

  Den är tjockare, den har mera nyheter från hela världen och den har fler sudokuspel än föregångaren. Borgåborna ger sin nya morgontidning Östnyland beröm.

 • Julen kastas ut - Östnyland kastas in

  12.01.2015 Östnyland

  På tisdag är det tjugondag knut och som traditionen bjuder kastas julen ut just den dagen. Det är också då som den nya tidningen Östnyland kastas in genom brevluckorna hos de som prenumererar på tidningarna Borgåbladet och Östra Nyland.

 • BBL och ÖN blir Östnyland

  29.11.2014 Inrikes

  Den nya tidningen som bildas i och med sammanslagningen av Borgåbladet och Östra Nyland får namnet Östnyland. KSF Medias styrelse slog fast det nya namnet på fredagen, skriver KSF Medias tidningar.

Sidor