Hoppa till huvudinnehåll

dekorativ konst

 • Takrosetter och stuckaturer

  13.11.2014 Bygga och bo

  Stuck, kommer från Italienskans stucco. Stucco och är ett samlingsnamn för olika blandningar av gips, marmormjöl och lim som man använt för att göra dekorativa detaljer inom arkitektur och konst. Jim inspireras av hantverket och gör en takrosett, men i polystyren istället för gips.

 • Dekorera med pumpor

  31.10.2014 Hobby och hantverk

  När det gäller pumpor så finns det en grundläggande linje, ju fler desto bättre! Mängden pumpor skapar det dramatiskt vackra och när det naturliga är nog. Man behöver inte göra så mycket mer än att rada dem i olika höjder med hjälp av trappsteg eller lådor! Formgivaren Johanna Högväg gästade Strömsö och fick det stora nöjet att göra mönster i och dekorera pumpor.

 • Djurhuvud i kartong

  26.04.2013 Strömsö

  Montera ihop ett djurhuvud i kartong.

  Camilla har upptäckt en ny sida hos sig: den rustika skogsmänniskan! Hon monterar ihop ett djurhuvud i kartong som kan pryda t ex den snälla jägarens vägg.

 • Girlanger och trollsländor av träkulor

  22.09.2010 Konst

  Inspiration kommer i de mest märkliga former. Från barndomsminnet av torkande gula lökar på röd fähusvägg har jag inspirerats att göra glada girlanger av stora maffiga träkulor! Och i det arbetet konstaterade jag att kulorna fungerar alldeles perfekt till att göra kroppen till en jättetrollslända också! Så nu är det bara att ställa till fest och dekorera! - Camilla - Det här behöver du: Träkulor i 3 olika storlekar (storlek större) Akrylfärger Plastpåse eller vaxduk Penslar Tapetklister eller vägglim, universallim utblandat med vatten.