Hoppa till huvudinnehåll

Lenita Airisto

 • Lenita Airisto: Vi har blivit drängar i vårt eget hus

  08.03.2017 Kultur och nöje

  "Vi hade allt - men det är sålt".

  Lenita Airisto var två år gammal då vinterkriget bröt ut. Hon minns att det var kallt och att hon frös hela tiden. Och hon minns ljudet från sirenen. Den satt på taket i huset där hon bodde och den hade ett ljud som skar igenom hela kroppen.

 • Lenita Airisto: "Gamla darriga män håller fast i gamla ramar"

  15.09.2015 Debatt

  Lenita Airisto har inte förtroende för manliga fackpampar

  Författaren Lenita Airisto anser att de manliga fackpamparna främst kämpar för sin egen existens. "Läget blir bara värre då de här gubbarna inte ger med sig" konstaterar Marianne Laxén om den manliga dominansen både i regeringen och på fackfronten.,

 • Blir man lycklig av pengar?

  11.12.2014 Titta och lyssna

  Ekonomerna Lenita Airisto och Kari Nars diskuterar huruvida pengar gör oss lyckliga. Svaret är antagligen både ja och nej.

 • Kommunalval och EU-val 1996

  11.09.2008 Arkivet

  Valexperten Göran Djupsund kommenterar de två rådden.

  Den finlandssvenska valexperten Göran Djupsund kommenterar de två rådden, d.v.s. valen, då finländarna skulle rösta både om europaparlamentsledamöter och kommunalpolitiker. Men valdeltagandet blev lägre än någonsin.

 • Modet tvingar oss att köpa!

  29.02.2008 Arkivet

  Är produkt och lycka synonymer, undrar redaktör Marianne Andersson. Formgivare Kaj Franck och flera andra får svara på hennes konsumtionskritiska frågor.

 • Modeshow med Lenita Airisto

  27.02.2008 Arkivet

  Modeshow

  Lenita Airisto presenterar maximode för den som vill ha det mest väsentliga, det snobbigaste och häftigaste bland 1970 års kläder.

 • Lenita Airisto om kvinnoenergi och män

  08.09.2006 Arkivet

  Lenita Airisto är en färgstark person som väcker känslor.

  Lenita Airisto är en färgstark person som väcker starka känslor. Hon är feminist, diplomekonom och författare. Hon inte rädd att ta plats, både som kvinna och i sin yrkesroll.