Hoppa till huvudinnehåll

förlagspolitik

 • Marit Lindqvist: Viktigt med bred förlagsverksamhet

  12.05.2016 Kultur och nöje

  Svenskfinland behöver många aktörer i förlagsbranschen.

  Det är viktigt för den finlandssvenska kulturen och litteraturen att nya röster tar sig ton och ingjuter mod och hopp i en bransch som under flera år kämpat med fallande försäljningssiffror och minskad lönsamhet.

 • Peter Lüttge: Varför behövs de finlandssvenska fonderna?

  13.10.2015 Kultur och nöje

  Fonderna bygger hellre hus än stöder litteratur.

  Frågan aktualiserades när nyheten om det nya förlaget med stort F slog ned som en bomb i de finlandssvenska kulturkretsarna.

 • Schildts & Söderströms fortsätter vidare - anställer ny redaktör

  12.10.2015 Inrikes

  Styrelsen stöder förlagets vd Mari Koli till fullo.

  Bokförlaget Schildts & Söderströms styrelse har sammanträtt för att diskutera det nya läget på den finlandssvenska förlagsmarknaden. Styrelsen stöder förlagets vd Mari Koli till fullo.

 • Den litterära långdansen, eller vem blev nobbad?

  08.10.2015 Kultur och nöje

  Förlaget fiskar författare, men vem blev bjuden?

  Missnöjets vinter är över. I den finlandssvenska sagan har mumintrollen flyttat och bytt dal. Länge var alla väldigt arga och sura över det lilla och fattiga hus de tvingats tränga in sig i. Ett hus där knapphetens råkalla vindar blåste in i knutarna. Sedan kom brorsdottern med skatten och sade: Vi bygger ett nytt hus! Fint sade alla trollen och vandrade iväg till den nya dalen med det nya huset.

 • Ett paradigmskifte mot en kvartalskultur

  13.11.2014 Inrikes

  Kvartalsekonomin hör inte hemma i bokbranschen, anser de som kritiserar Schildts & Söderströms samarbetsförhandlingar. Ett kvartal inom bokbranschen är 25 år, påpekar man vid förlaget Otava. - Det vi nu bevittnar är ett paradigmskifte i de finlandssvenska fondernas syn på kultur, säger Kjell Westö.