Hoppa till huvudinnehåll

oljeledningar

 • Dödssiffran efter bränsleexplosionen i Mexiko har stigit till 107

  25.01.2019 Utrikes

  Bränslestölder ett omfattande problem i landet.

  Dödssiffran efter bensinexplosionen i centrala Mexiko har nu stigit till 107, uppger myndigheterna. Dessutom är 40 personer skadade.

 • Byggandet av den sista biten av Dakota Access inleddes

  09.02.2017 Utrikes

  Det sista formella hindret röjdes undan på tisdagen.

  Byggandet av den sista delen av den omstridda oljeledningen i North Dakota har inletts, säger företaget som står för byggandet. Det sista formella hindret undanröjdes i tisdags, och bolaget passade genast på att börja bygga på ursprungsbefolkningens mark.

 • Nordea drog tillbaka stöd till omstridd oljeledning

  09.02.2017 Utrikes

  Nordea stoppar investeringar i företag bakom Dakotaledning.

  Den nordiska bankkoncernen Nordea har utsatts för påtryckningar att dra sig ur investeringar i bolag på grund av president Donald Trumps beslut att gå vidare med dragningen av oljeledningen i North Dakota.

 • Trump gav grönt ljus för kontroversiella oljeledningar

  24.01.2017 Utrikes

  Ursprungsbefolkningen och miljöaktivister emot byggena.

  President Donald Trump tillåter byggandet av kontroversiella oljeledningar. De oljeledningar som byggs i USA ska tillverkas av amerikanskt stål, säger presidenten. Barack Obama avbröt för sin del byggena av miljöskäl.

 • Obama satte stopp för oljeledning

  25.02.2015 Utrikes

  I USA har president Barack Obama lagt in sitt veto mot byggandet av oljeledningen Keystone XL. Vetot förväntas vara det första av många under Obamas sista två år i Vita Huset.

 • Senaten röstade mot oljeledning

  19.11.2014 Utrikes

  Den amerikanska senaten har röstat mot förslaget att bygga en omstridd oljeledning från Kanada till Texas. Omröstningen är ett bakslag för republikanerna men en seger för miljöaktivisterna.

 • USA:s representanthus röstade för oljeledning

  14.11.2014 Utrikes

  Representanthuset i den amerikanska kongressen har röstat för ett lagförslag som godkänner bygget av jätteoljeledningen Keystone. Bitumen orsakar ännu större koldioxidutsläpp än traditionell olja.