Hoppa till huvudinnehåll

garderober

 • Bygg ett litet hus med flera användningsområden - det här blev ett klädskåp

  07.06.2019 Strömsö

  Husformen är sympatisk - utseendet spelar roll.

  I matlagning brukar man säga att utseendet på portionen är halva smakupplevelsen. Det här lilla huset, som kan vara ett klädskåp är hälften funktion och den andra hälften utseende.

 • Teatergarderobens grand lady ser till att stjärnorna lyser

  21.05.2017 Västnyland

  Maggi Ahlfors har jobbat med amatörteater sedan 1976.

  I en källare i Karis finns över 5 000 klädesplagg. Ett av de snyggare plaggen är en skir, gråblå klänning som Lady Marian bar när hon mötte Robin Hood i Sherwood eller egentligen Raseborgsskogen.

 • Jag pysslar inte med ståltråd längre

  30.01.2015 Mat och fritid

  I något skede kom den över mig, den stora pryltröttheten. Mest trött blev jag på alla saker som gick sönder - vitala plastdelar på elektriska apparater som sprack, laddare som överhettades, tröjor som blev noppiga och sågar som inte gick att vässa. Att det är billigare att köpa en ny diskmaskin än att reparera en trasig har jag svårt att svälja. Jag blir bara trött.

 • Återanvänd ett 80-tals klädskåp

  20.11.2014 Bygga och bo

  Förr eller senare börjar möblemanget kännas litet gammalt, men istället för att slänga bort skåp, bord, stolar eller sängar kan man låta fantasin dansa ett varv över dem och förvandla dem till något fint. Här tar sig Jim an ett gammalt klädskåp, men i artikeln finns också länkar till andra finurliga förvandlingar.