Hoppa till huvudinnehåll

bas

 • Gränsbevakningen i Åbo på bevakningsuppdrag i Medelhavet

  28.03.2014 Åboland

  Strömmen med båtflyktingar från Afrika till Medelhavsländerna har inte slutat efter storolyckan utanför italienska Lampedusa i höst där hundratals flyktingar drunknade. Houtskärsbon Kristian Johansson åker nu till Kalamata i Grekland för att övervaka flyktingströmmen.

 • Landskapsbaserad modell efterlyses för social- och hälsovården

  17.02.2014 Österbotten

  Österbottens särart talar för en landskapsbaserad modell i social- och hälsovårdsreformen. I ett utlåtande pekar landskapsstyrelsen bland annat på den språkliga strukturen.

 • Missbrukarcentret Hyddan får fortsatt stöd

  11.12.2013 Österbotten

  Dagcentret Hyddan i Nykarleby får fortsatt stöd av social- och hälsovårdsnämnden i Jakobstad. Nämnden gav garantiföreningen bakom Hyddan 55 000 euro för nästa år. Pengarna ska användas till hyra, el och löner.

 • "Musik är bättre för hälsan än idrott"

  01.11.2013 Österbotten

  Musik är hjärnans bästa vän.

  Musik är hjärnans bästa vän - den öppnar upp igenslammade nervbanor och gör en beredd att ta emot andra utmaningar. Det säger vetenskapsjournalisten och musikredaktören Minna Lindgren som härom kvällen föreläste i Vasa.

 • Ryssland söker efter utländska flottbaser

  27.07.2012 Utrikes

  Ryssland vill öppna nya flottbaser runt omkring världen och har inlett förhandlingar för att det skall förverkligas, uppger den ryske vice-amiralen Viktor Tshirkov. Förhandlingar har inletts med Kuba, Vietnam och Seychellerna.