Hoppa till huvudinnehåll

säkerhet i hemmet

 • Polisen ber om tips gällande en omfattande serie bostadsinbrott

  12.11.2019 Inrikes

  Förövarna kan slå till igen.

  Under de senaste veckorna har det runtom i landet gjorts flera anmälningar om inbrott i egnahemshus. Polisen befarar att förövarna kan slå till igen, och ber därför allmänheten om tips gällande fallen.

 • Med höstmörkret kommer inbrotten – polisen varnar för skurkar i Östnyland

  25.10.2018 Östnyland

  50 anmälningar om bostadsinbrott endast i oktober.

  Mängden bostadsinbrott har ökat kraftigt i östra Nyland under de senaste månaderna. Fenomenet är det samma som i fjol vid samma tidpunkt – inbrotten ökar i takt med att dagarna blir mörkare.

 • "I och med att smartlåsen blir vanligare ökar också e-inbrotten"

  27.06.2016 Samhälle

  Telefonen fungerar nu som nyckel, men är det säkert?

  Telefonen fungerar nu som nyckel, men är det säkert?

 • Molpeborna bekymrade över inbrotten

  21.07.2015 Österbotten

  Trygghetskänslan har fått sig en törn.

  I Molpe har det rått en stark trygghetskänsla, men efter helgens fräcka inbrott är många bekymrade. Ingen trodde att detta kunde hända i en liten by som Molpe, säger Iris Nystrand.

 • Hur brandfarlig är julen?

  22.12.2014 Samhälle

  Ett hundratal bränder per år får sin början på grund av oaktsamt hanterande av ljus. Ljusbränderna koncentreras enligt Räddningsbranschens Centralförbund (SPEK) till högtider som självständighetsdagen och julhelgen. Vi har testat hur brandfarlig julen är.

 • Skilda ljusslingor ute och inne

  24.11.2014 Inrikes

  Det är många som i dessa dagar står och gräver i sina jullådor för att plocka fram ljusslingor för att pynta i trädgården, på balkongen eller inomhus. Men hur var det nu, var det här en ljusslinga för utomhusbruk eller inomhusbruk? Säkerhets- och kemikalieverket Tukes har samlat ett informationspaket om vad man bör tänka på när det gäller julbelysning.