Hoppa till huvudinnehåll

Syd-Österbotten

 • Niklas Nyberg ny vd för HSS Media – får för bolaget unik dubbelroll

  08.05.2019 Österbotten

  Ska fungera både som vd och chefredaktör.

  Niklas Nyberg har utnämnts till verkställande direktör för HSS Media från och med maj månad. Nyberg har varit chefredaktör på Vasabladet sedan hösten 2014 och innehaft rollen som tillförordnad vd för HSS Media sedan årsskiftet. Nu ges han en för bolaget helt ny roll - han ska fungera både som vd och som chefredaktör.

 • Sydins ansvarige redaktör: Kaplanens insändare är en del av en pågående debatt

  16.01.2019 Österbotten

  Debatten har pågått i en veckas tid.

  Tidningen Syd-Österbotten valde att publicera kaplan Markus Engströms insändare eftersom det inte var ett enskilt inlägg utan en del av en debatt som pågått i en veckas tid. I insändaren skriver Kristinestadskaplanen bland annat att homosexuellt samliv är onormalt och skadligt.

 • Vbl: Samarbetsförhandlingar på HSS Media

  18.09.2017 Österbotten

  Intäkterna på prenumerationer och annonser minskar.

  HSS Media inleder samarbetsförhandlingar av ekonomiska och produktionsmässiga orsaker, skriver Vasabladet.

 • Miljösektionen säger ja till muddring av Lappfjärds å

  06.09.2017 Österbotten

  Nödvändig åtgärd säger Johan Håkans (SFP).

  Miljösektionen vid Västkustens miljöenhet är positiv till en muddring av Lappfjärds ås nedre lopp. En nödvändig åtgärd säger Johan Håkans (SFP).

 • S-Ö: Upprop att förhandsrösta polisanmäls i Närpes

  06.04.2017 Österbotten

  Upprop på Fb om att rösta tillsammans med kandidaterna.

  Ett upprop för gemensam förhandsröstning i Närpes blir polissak, skriver tidningen Syd-Österbotten. Invandrare uppmanades rösta tillsammans med kandidater och bjöds på kaffe.

 • ÖT ges ut i två olika versioner - HSS Media nyanställer

  29.10.2016 Österbotten

  Chefredaktören vill satsa mer på Karleby.

  Östebottens Tidning ges ut i två olika versioner från och med januari. En för Jakobstadsregionen och en för Karlebyregionen. Samtidigt anställer HSS Media tre nyhetsjournalister.

 • HSS Media gjorde miljonresultat

  20.02.2016 Österbotten

  Satsning på det digitala har gett utdelning.

  Mediekoncernen HSS Media rapporterar sitt bästa resultat på flera år. Från 2014 års miljonförlust har man vänt skutan och år 2015 gjorde man en vinst på omkring en miljon euro.

 • Henry Backlund ny ordförande för HSS Media

  19.08.2015 Österbotten

  Uppdraget tillräckligt intressant och svårt.

  Henry Backlund, vd på Dermoshop, har valts till ny ordförande för HSS Media. Tidigare ordförande Håkan Anttila blir ordinarie styrelsemedlem.

 • 24 kan få gå från HSS Media

  18.03.2015 Österbotten

  Samarbetsförhandlingarna är avslutade.

  Samarbetsförhandlingarna vid HSS Media är avslutade. Verksamheten ska omorganiseras på alla orter, bland annat ska kvällsredigeringen flyttas till Vasa.

 • Facklig kritik: HSS avsikt höljd i dunkel

  03.03.2015 Inrikes

  De fackliga ombuden för journalisterna vid tidningarna i svenska Österbotten kräver sin ägare på besked om tidningarnas framtid. Vi är en långsiktig ägare som försöker slå vakt om tidningens möjligheter att utvecklas under rådande omständigheter säger Stefan Wikman vid Harry Schaumans stiftelse.

 • Magnus Swanljung: Vasabladet och farbror Fritz

  28.01.2015 Debatt

  När journalisterna än en gång ska sparas bort i Österbotten tänker Magnus Swanljung på en snål gammal tidningsägare och hans tidning Vasabladet.

 • Ägare ställer vinstkrav på HSS Media

  28.01.2015 Österbotten

  Efter nyheten om nya samarbetsförhandlingar kommer frågan varför ägaren HS-stiftelsen inte ger mer stöd. Från HS-stiftelsen säger man att man har ett långsiktigt vinstkrav ställt på HSS Media.

 • Lars Lundsten: Journalister är tröga när det gäller förändring

  28.01.2015 Debatt

  De finlandssvenska mediehusen går på knä. I höstas genomgick KSF Media samarbetsförhandlingar och nu står österbottniska HSS Media i turen. De finlandssvenska journalisterna är lite tröga när det gäller förändring, säger mediefilosof Lars Lundsten.

 • Ny sajt för finlandssvenska bloggare

  23.01.2015 Inrikes

  Den 14 februari, på alla hjärtans dag, lanseras den nya bloggsajten Sevendays.fi för utvalda finlandssvenska bloggare, poddare och krönikörer.

 • HSS Media kan dela ut tidningar också i Vasa

  24.11.2014 Österbotten

  Det kan hända att HSS Media börjar sköta tidningsutdelningen också i Vasa och Smedsby i Korsholm. Tidningshuset förbereder sig på att söka utdelare från och med april. Enligt distributionsdirektör Jens Lillsunde börjar man nu ha läget under kontroll på de områden som HSS Media tog över från Itella i somras.

 • Svenskfinland och tidningarna

  09.10.2013 Arkivet

  Men vilken tidning och hur farlig är Tidningsdöden?

  För finlandssvenskarna är Tidningen oerhört viktig. Eller har i varje fall har den varit det. Men vilken tidning och hur farlig är Tidningsdöden?