Hoppa till huvudinnehåll

byggnadsförvaltning

 • Opportunito får riva magasinet i Norra hamnen i Ekenäs och bygga nytt

  11.04.2017 Västnyland

  Tom Nylund får riva och bygga. Landskapsmuseet ogillar.

  Företaget Opportunito med Tom Nylund som frontfigur får riva hamnmagasinet i Norra hamnen i Ekenäs, beslöt stadsstyrelsen i måndags (10.4). Samtidigt säger landskapsmuseet på nytt att magasinet inte får rivas, utan påpekar att staden måste beakta att det finns företag som vill renovera.

 • Raseborgsnämnd oerhört nöjd med byggnadstillsynen

  24.09.2015 Västnyland

  Nu funkar allt igen på den kritiserade avdelningen.

  Efter en stormig start på året är nu allt frid och fröjd inom byggnadstillsynen i Raseborg. Personalen är underbar, säger Werner Orre (SFP) som leder ordet i samhällstekniska nämnden.

 • "Raseborg försöker tysta ner oss"

  12.05.2015 Västnyland

  Byggare ger inte upp kampen mot byggnadstillsynen.

  Byggare i Raseborg vädjar nu till politikerna i stadsfullmäktige att ta i problemen inom byggnadstillsynen. SDP-politikern Ulf Heimberg ger sitt stöd till byggarna.

 • Ingen tillståndsarkitekt just nu i Raseborg

  21.04.2015 Västnyland

  Beredningen till samhällstekniska nämnden var felaktig.

  Byggnadstillsynen får inte en ny tillståndsarkitekt i det här skedet. Beredningen till samhällstekniska nämnden var felaktig. De två nya anställda kommer att jobba som tillståndsberedare som det var tänkt från början.

 • "Inga större olagligheter i byggnadstillsynen i Raseborg"

  14.04.2015 Västnyland

  Specialrevisionen hittade endast små förseelser.

  Det är glädjande att ha svart på vitt att byggnadstillsynen i Raseborg inte gjort några större olagligheter. Det finns vissa brister, men det är ingen nyhet, säger stadsjurist Leila Andersin om specialrevisionen av byggnadstillsynen.

 • Mera frihet när du bygger i Raseborg

  25.02.2015 Västnyland

  Den nya byggnadsordningen i Raseborg ska vara friare och mindre begränsande. Det här är ett steg i ledet för att göra den omdiskuterade byggnadstillsynen effektivare och bättre.

 • Byggnadstillsynen i Raseborg söker ny byggnadsinspektör

  03.02.2015 Västnyland

  Byggnadstillsynen i Raseborg behöver mera personal efter att två personer har slutat inom ett halvt år. En tjänst som byggnadsinspektör/tillståndsberedare har nu ledigförklarats.

 • Det gjorde Raseborgs byggnadsinspektör fel

  22.01.2015 Västnyland

  Raseborgs ledande byggnadsinspektör Juhani Jormanainen får en varning av sin arbetsgivare för att han agerade fel i en tvist mellan två grannar. Yle Västnyland har sammanfattat händelseförloppet som ledde till varningen.

 • Raseborg ger byggnadsinspektör Jormanainen en varning

  22.01.2015 Västnyland

  Raseborgs ledande byggnadsinspektör Juhani Jormanainen får en varning av Raseborgs stad för att han handlade fel i samband med en tvist mellan två markägare. Varningen kommer efter att riksdagens biträdande justitieombudsman Maija Sakslin prickade Jormanainen för hans agerande.

 • Dubbla budskap inom byggnadstillsynen

  17.12.2014 Västnyland

  Byggnadstillsynen i Raseborg fungerar och har inte gjort några fel men ska ändå ändras så mycket att samarbetsförhandlingar behövs. Allt är bra, anser man från stadens håll trots hård kritik av byggare och att en tillrättvisning delats ut inom avdelningen.

 • Byggnadstillsynen i Raseborg ska bli ännu bättre

  17.12.2014 Västnyland

  Processen för att beviljas bygglov i Raseborg ska bli smidigare. Det framhöll stadens ledande tjänstemän och politiker på en presskonferens i dag.

 • Det stormar inom byggnadstillsynen i Raseborg

  04.12.2014 Västnyland

  Det missnöje som pyrt angående byggnadstillsynen i Raseborg ska nu redas ut i en rapport. En som fått ta mycket kritik är ledande byggnadsinspektör Juhani Jormanainen, men han har valt att inte delta i debatten och förklarar nu varför.