"Och hjärtat, det var mitt" väcker lust att leva och läsa.
Essäboken Och hjärtat, det var mitt belönas med Svenska Yles litteraturpris för att den “öppnar upp för en välkommen ärlighet i Svenskfinlands kulturkretsar och trotsar en uråldrig uppmaning till kvinnlig tystnad”. För Sara Ehnholm Hielm handlar boken om att göra upp med sina illusioner, vara sann mot sig själv, och locka andra att göra det samma.
Konst kan hjälpa oss att fatta vad vi blir kåta av.
"Man kan inte komma på jobb och säga oj jag hade så fint sex, min man knullade mig i röven " - vi skäms för mycket för vår lust anser sexolog och porrskådespelare.
Celeste är en samtidssatir förklädd till vernissage.
Teaterhögskolans Celeste bjuder på en vernissage där publiken konfronteras med tablåer ur uppvisningssamhällets varukatalog.
Hur beskrivs begär i litteraturen idag?
Skrivs det tillräckligt öppet om begär i den samtida litteraturen? Och hur förhåller sig dagens kvinnliga protagonister till lust jämfört med de i den feministiska sjuttiotalslitteraturen?
Sex rakt på sak och skimrande vardaglighet i radiopjäs.
"Det gäller att veta att Milja Sarkola inte går som katten kring het gröt när det gäller sex. Rakt på sak är det som gäller." Frilansrecensenten Maria-Lindh Garreau är förtjust över Radioteaterns bearbetning och översättning av Sarkolas pjäs.
En pjäs om lesbisk kärlek med machotematik.
En lesbisk kvinna som drömmer om att ragga på krogen, låter sig uppslukas av sitt arbete och lämnar disken och barnen åt partnern. Milja Sarkola upptäckte att hennes pjäs om begär hade en klar machotematik.
En film som blir alltför konstärlig för sitt eget bästa.
En rockstjärna, en producent, en hunk och en lolita möts under den italienska solen. Och ändå är Silja Sahlgren-Fodstads mottagande kyligt.
Hur tala djupt och äkta om begär undrar Karin Tötterman.
Hur gör man för att föra en djup, äkta och okrystad diskussion om begär? Under arbetet med serien Vierge Moderne insåg jag att det var betydligt svårare än jag trott, trots att alla medverkande var vuxna kvinnor med både livserfarenhet och talets gåva.
Se Sanna Tahvanainen fundera på ord och begär.
Se författaren Sanna Tahvananinen sätta ord på sitt begär.
Det som är vackert i mig är begäret, skriver HM Taivassalo.
Författaren Hannele Mikaela Taivassalo skriver om rätten att njuta av den egna kroppen, om skönheten i sitt eget begär.