Hoppa till huvudinnehåll

Anna Kinberg Batra

 • David Batra om då han blev nedslagen efter giget på färjan och vaknade med minnesluckor

  24.06.2019 Kultur och nöje

  Både David och Anna Kinberg Batra har trauman från färjan.

  Både komikern David Batra och hans fru, den tidigare partiledaren Anna Kinberg Batra har traumatiska minnen från färjan. David har fått stryk så att han tuppat av. Anna har varit tvungen att åka till akuten då hon var gravid.

 • Nya Moderatledaren Ulf Kristersson ska ena ett parti i kris - inte ens de egna tror på framgång i riksdagsvalet

  01.10.2017 Utrikes

  Partimätning visar starkt stöd för Socialdemokraterna.

  I Sverige utsågs Ulf Kristersson i dag till ny ledare för det borgerliga partiet Moderaterna. Hans största och svåraste uppgift blir att ena det egna partiet och samtidigt hålla ihop alliansen.

 • Moderaternas Kinberg Batra lämnar riksdagen

  12.09.2017 Utrikes

  Avgick från posten som partiledare för en dryg månad sedan.

  Det svenska partiet Moderaternas avgående ordförande Anna Kinberg Batra kommer inte att ställa upp i riksdagsvalet 2018.

 • Anna Kinberg Batra avgår

  25.08.2017 Utrikes

  Hon kom med beskedet på en pressträff i dag.

  Anna Kinberg Batra avgår från posten som partiledare för Moderaterna i Sverige.Hon kom med beskedet på en presskonferens i dag.

 • Statsvetare: Rimligt att Anna Kinberg Batra avgår

  24.08.2017 Utrikes

  Mer än en tredjedel av länsförbunden vill att hon avgår.

  I skrivande stund uppmanar mer än en tredjedel av Moderaternas länsförbund Anna Kinberg Batra att avgå som partiledare. Allt mer talar nu för att hon verkligen gör det, menar statsvetaren Marja Lemne.

 • Regeringskris i Sverige: Möjligt att regeringen avgår

  26.07.2017 Utrikes

  Flera svenska ministrar är samlade på Rosenbad.

  Flera svenska ministrar deltog på onsdag kväll i ett möte på Rosenbad i Stockholm. Det finns absolut en potentiell risk att Löfven meddelar om sin avgång, säger en källa till SVT.

 • Ingemo Lindroos: Darrigt i politiken när svenska valåret inleds i Almedalen

  03.07.2017 Utrikes

  Därför vill alla svenska partier tala om brott och straff.

  Det är många som är osäkra när Nordens största politikervecka inleds i Almedalen. Alla vill tala om brott och straff, men regeringsläget är alltjämt oklart när valåret startar i Sverige, skriver Nordenkorrespondenten Ingemo Lindroos.

 • Ingemo Lindroos: Nu svarar förorten på elitens mingel i Almedalen

  15.06.2017 Utrikes

  Partiledarna ska möta de utsatta i förorten.

  Politikerveckan i den svenska förorten ska vara en motpol till rosévinsminglet under politikerveckan i Almedalen. Nu ska partieliten träffa förortens invånare. De ser ut att mötas åtminstone halvvägs, skriver Nordenkorrespondent Ingemo Lindroos, på plats i Järva.

 • Moderatledaren: Vi befinner oss i kris

  02.06.2017 Utrikes

  "Jag tar till mig av den omfattande kritiken"

  En ångerfull och självkritisk Anna Kinberg Batra träffade medierna med anledning av förtroendekrisen. En partisympatiundersökning i torsdags visade ett opinionsras på nästan fem procentenheter på ett halvår för Moderaterna.

 • Stockholms prideparad lockade 45 000 deltagare

  30.07.2016 Utrikes

  Flera politiker deltog i paraden.

  Stockholms prideparad fyllde 19 år på lördagen och lockade uppskattningsvis 45 000 deltagare och 200 ekipage. Ett bråk utbröt också då en grupp oönskade demonstranter försökte ta sig in i paraden.

 • Svenskarna befarar sämre tider

  30.12.2015 Utrikes

  Både ekonomin och integrationen inger de flesta missmod.

  Trots goda tillväxtsiffror och sjunkande arbetslöshet, står allt inte rätt till i vårt västra grannland. Enligt SVT:s undersökning verkar de flesta svenskar anse att deras land är på väg åt fel håll, och att det mesta blir sämre under 2016.

 • Bara SD vill ha nyval i Sverige

  12.10.2015 Utrikes

  Alliansen ska samarbeta med regeringen om flyktingar.

  Den rödgröna regeringen ska samarbeta om flyktingarna med den borgerliga Alliansen. Stefan Löfven försöker undvika en regeringskris till varje pris.

 • Sverige kan öppna tältläger för flyktingar

  09.10.2015 Utrikes

  Regeringen: Det är en sistahandsåtgärd.

  Bristen på boendeplatser för flyktingar är så stor i Sverige att tältläger kan bli aktuella. Det skulle vara en tillfällig lösning, betonar regeringen. Läget är extraordinärt säger statsminister Stefan Löfven.

 • Nytt eller gammalt från Nya Moderaterna?

  03.07.2015 Utrikes

  Alla ögon på Anna Kinberg Batra under Almedalsveckan.

  I dag är det många som håller ögonen på oppositionsledaren Anna Kinberg Batra som håller tal under Almedalsveckan på Gotland. Efter Reinfeldts era är förväntningarna höga på efterföljaren, som har väldigt litet rörelseutrymme.

 • SvD: Moderaterna vill föra Sverige snabbt in i Nato

  08.06.2015 Utrikes

  "Finland får gärna vara med om ansökan"

  Moderaterna i Sverige vill ha en färdplan för Natomedlemskap och ansöka om medlemskap under nästa mandatperiod. Och det ska helst ske tillsammans med Finland, skriver Svenska Dagbladet.

 • Ovanligt tuff start för ny moderatledare

  09.01.2015 Utrikes

  När 44-åriga stockholmaren Anna Kinberg Batra väljs till ny partiledare för svenska Moderaterna i morgon möter hon stora utmaningar och en viss besvikelse på fältet.

 • Ingemo Lindroos: Sval och kunnig feminist

  09.12.2014 Utrikes

  Det kan vara Moderaternas trumf att presentera en kvinnlig statsministerkandidat. Men i övrigt har Kinberg Batra inte tagit ut svängarna i den hetsiga politiska debatten i Sverige.

 • Anna Kinberg Batra ny moderatledare i Sverige

  09.12.2014 Utrikes

  De svenska moderaternas nya partiledare blir med största sannolikhet partiets 44-åriga gruppledare och ekonomisk-politiska talesperson Anna Kinberg Batra. Läs vår Nordenkorrespondents bedömning.