Hoppa till huvudinnehåll

pyssel

 • Stjärna av vass

  21.09.2017 Hobby och hantverk
  Med inspiration från det traditionella himmeli hantverket tillverkar Lee en dörr- eller väggdekoration av vass i form av en stjärna.
 • Elisabeth Westerholms tittskåp - en hel värld av miniatyrer

  22.07.2017 Österbotten
  Elisabeth Westerholms fantasifulla miniatyrvärldar har lett till nya kontakter och utställningar. I hennes tittskåp har de millimeterstora blommorna till och med ståndare och pistiller.
 • Elisabeth Westerholm gör otroligt detaljrika tittskåp

  22.07.2017 svenska.yle.fi
  Elisabeth Westerholms fantasifulla miniatyrvärldar har lett till nya kontakter och utställningar. I hennes tittskåp har de millimeterstora blommorna till och med ståndare och pistiller.
 • Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö

  04.04.2017 Hobby och hantverk
  En kaninmössa, ljus stöpta i äggskal med snygga ägghållare till, ett fågelbo med vårblommor samt ett bordsarrangemang med påskkänsla bjuder våra bloggande gäster på.
 • Sticka en kaninmössa till babyn

  04.04.2017 Hobby och hantverk
  Victoria Snellman har skapat ett stickmönster till en babymössa. Långa kaninöron gör den till en härlig påskoutfit för de minsta.
 • Enkelt blomsterarrangemang av naturmaterial

  04.04.2017 Hobby och hantverk
  Sandra Neuman gör påskens bordsarrangemang med mossbollar på bricka, videkvistar, fjädrar och till högtiden passande blommor.
 • Ljus i äggskal och ägghållare av träkulor

  04.04.2017 Hobby och hantverk
  Sandra Sund bjuder på ägghållare som även kan användas som servettringar. Här blir ägghållarna av träkulor dessutom ljushållare eftersom hon stöpt ljus i äggskal.
 • Fågelbo av björkris

  04.04.2017 Hobby och hantverk
  Ägg, fjädrar och kycklingar hör påsken till och då känns det naturligt att också ta med fågelbon i sammanhanget. Nina Överholm gör bon av björkris, utsmyckade med fjädrar och växter.
 • Emaljera smycken med smältpulver

  17.03.2017 Mat och fritid
  Att emaljera med smältpulver är enkelt och snabbt och kräver inga dyra maskiner. Av en bit kopparplåt kan man forma nästan vilken figur som helst och det finns en uppsjö av färger att välja mellan.
 • Garnbomba din cykel

  17.03.2017 Mat och fritid
  Med cykel tar man sig fram smidigt både i stan och på landsbygden, dessutom är det bra för hälsan, miljön och plånboken. Till vintern låser många in sina cyklar i förråden, men vi vill uppmuntra till att cykla året om. Med denna cykelsitsvärmare håller du dig varm och din cykel blir snyggast i stan.
 • Glas på glas

  17.03.2017 Mat och fritid
  Om du har några udda assietter i skåpet kan de komma till användning på ett helt nytt sätt. Har du dessutom ett gammalt fönster kan du skapa ett alldeles unikt insynskydd.
 • Tova en tavla

  16.03.2017 Mat och fritid
  Vi ville nåltova en tavla som många kunde jobba kring på samma gång. Själva bottenplattan är både nåltovad och våttovad men motivet har nåltovats på tavlan av många frivilliga. Vill du också tova en tavla så hittar du instruktioner här.
 • Smycke med pärlsmocking

  16.03.2017 Mat och fritid
  Skapa ett effektfullt armband av filttyg och pärlor med hjälp av smockingteknik. Tekniken är enkel men ger en imponerande effekt. Smocking handlar om att skapa 3D-effekt med tyg. Tyget rynkas på olika sätt med hjälp av stygn som sys antingen för hand eller på maskin. Det finns olika sömnadstekniker som används inom smocking, just den här modellen passar för nybörjare. För den som är mer van vid att sy är det bara fantasin som sätter gränser för produkter som man kan dekorera med hjälp av den här tekniken.
 • Pixelrya av garnbollar

  10.03.2017 Hobby och hantverk
  Så här kan du skapa ett unikt konstverk tillsammans med hela familjen. Utgå från ett korsstygnsmönster och byt ut broderikryssen till garnbollar istället och gör ett jättebroderi som påminner om en rya men där varje färgpunkt ändå förblir synlig. Rotting som botten blir en vacker bakgrund som bra kan lämnas synlig.
 • Gjut egna pallar i betong

  01.03.2017 Hobby och hantverk
  Så här kan du återanvända en svarvad ljusstake och en virkad duk och gjuta pallar i betong.
 • Armband av återanvänd schampoflaska och garn

  23.02.2017 Hobby och hantverk
  Så här kan du återanvända schampoflaskor och göra egna armband. Passligt pyssel att göra med barn och unga eller som små presenter att ge bort.
 • Armband av metallöglor

  23.02.2017 Hobby och hantverk
  Så här kan du återanvända metallöglorna från läskburkar i aluminium och göra armband eller halsband.
 • Armband av säkerhetsnålar och pärlor

  23.02.2017 Hobby och hantverk
  Så här kan du göra armband av säkerhetsnålar och pärlor.
 • Ni tipsade: Sportlov på hemmaplan

  22.02.2017 Familj
  Hur kan man få ut det mesta av ett sportlov som inte firas bortrest utan hemma i ett grått och slaskigt Finland? Publiken svarade på vår enkät och vi presenterar nu de bästa tipsen för en avkopplande och rolig sportlovsvecka tillsammans med familjen, på hemmaplan.
 • Magritte, moln och ett paraply

  17.02.2017 Mat och fritid
  Ni vet den där känslan när man vaknar efter en märklig dröm? Det är en bra beskrivning av konstriktningen surrealismen.

Sidor