Hoppa till huvudinnehåll

privata säkerhetsbranschen

 • Distansarbetet ökar - men gör att vi kan förlora en del kreativitet och goda idéer

  17.03.2019 Österbotten

  Allt fler egenföretagare hittar lösningen.

  Digitaliseringen gör att allt fler, speciellt egenföretagare, jobbar hemifrån. Men att vara för ensam är inte bra, speciellt ur ett innovationsperspektiv, säger Hanken-professorn Sören Kock. Allt fler företagare har hittat lösningen till det här.

 • Kalla inte alla hackare för brottslingar!

  25.01.2016 X3M

  Benjamin Särkkä vill att vi ska tänka mera på IT-säkerhet

  Säkerhet på nätet är ingenting vi kan blunda för. Ju mera kunskap vi har, desto bättre kan vi skydda oss i en alltmera osäker framtid. Benjamin Särkkä är en hacker. Åtminstone enligt andra, själv vill han inte placera sig i något sådant fack.

 • "Väktare med invandrarbakgrund ger mervärde"

  18.01.2016 Inrikes

  I synnerhet asylboenden önskar kunskaper i arabiska.

  Helsingforspolisen vill ha poliser som talar arabiska och somaliska. Väktare med invandrarbakgrund är en fördel för väktarbolagen.

 • När polisen inte hinner tar väktarna över

  22.03.2015 Samhälle

  Privata företag gör brottsutredningar.

  Privata säkerhetsbolag som gör brottsutredningar är något nytt hos. Företag som Gothia Protection Group, som erbjuder tjänster som spaning och teknisk övervakning, har nu landstigit i Finland.

 • Ny blunder av Secret Service

  01.10.2014 Utrikes

  Secret Service som har i uppgift att skydda USA:s president får svidande kritik efter att det uppdagats att en beväpnad man för ett par veckor sedan tilläts åka i samma hiss som Barack Obama.

 • Universitetsanställda vill inte samarbeta med säkerhetsfirman G4S

  22.04.2014 Huvudstadsregionen

  Tjugotvå anställda vid Helsingfors universitet har skrivit under en vädjan för att sätta stop för samarbetet med säkerhetsföretaget G4S. Företaget beskylls för att kränka mänskliga rättigheter på Västbanken. Bland andra universitetet i Oslo och King’s College i London har bestämt att inte samarbeta med företaget.

 • Färre poliser väcker oro, visar enkät

  24.01.2013 Inrikes

  Nedskärningarna inom poliskåren ökar finländarnas känsla av otrygghet, framgår av en mätning som säkerhetsföretaget Turvatiimi har låtit göra. Inemot hälften av de som svarat på enkäten vill ha fler privata väktare, i synnerhet i köpcentra.