Hoppa till huvudinnehåll

Paolo Macchiarini

 • Skandalkirurgen Macchiarini friades från alla misstankar om dödsvållande

  12.10.2017 Utrikes

  Lade in syntetiska luftstrupar av plast på patienterna.

  Den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarini har friats från alla misstankar om dödsvållande i samband med strupoperationer. Tre personer avled efter att han opererat in syntetiska luftstrupar av plast på dem. Åklagarna kritiserar ändå honom för oaktsamhet.

 • Paolo Macchiarini - galen kirurg eller geni?

  19.11.2016 Yle Fem

  Dokumentär i tre delar följer den omtalade kirurgen.

  Året 2015 blev inte som stjärnkirurgen Paolo Macchiarini hade tänkt sig. Han har hunnit bli anklagad, nästan fälld och friad för forskningsfusk. Han har anklagats för att använda dödligt sjuka personer som försökskaniner, och hans operationer utreds av polis och åklagare, med misstanke om vållande till annans död.

 • Karolinska Institutet får hård kritik i fallet Macchiarini

  05.09.2016 Utrikes

  "Elitistiska ambitioner ledde till fartblindhet".

  Den kallas för den största medicinska skandalen i Sverige. Stenhård kritik riktas mot Karolinska Institutet i den externa utredning om KI och kirurgen Paolo Macchiarinis experiment med luftstrupar.

 • Utredning: Skandalkirurgen Macchiarini har skadat förtroendet för svensk forskning

  31.08.2016 Utrikes

  Borde aldrig ha anställts, säger utredaren Kjell Asplund.

  Den skandalomsusade kirurgen Paolo Macchiarinis verksamhet har skadat förtroendet för svensk klinisk forskning, slår en färsk rapport fast. Utredaren Kjell Asplund anser att Macchiarini aldrig borde ha anställts som överläkare på Karolinska universitetssjukhuset.

 • Sverige: Macchiarini misstänkt för vållande till annans död

  22.06.2016 Utrikes

  Den omstridde kirurgen har delgivits misstanke.

  I Sverige misstänks nu den omstridde kirurgen Paolo Macchiarini för två fall av grovt vållande till annans död och grovt vållande av kroppsskada. Enligt Dagens Nyheter har han nyligen förhörts och delgivits misstanke om brott.

 • Kirurgskandalen upprör i Finland

  28.02.2016 Samhälle

  Paolo Macchiarini opererade in plaströr som inte funkade.

  Skandalen med den italienska kirurgen Paolo Macchiarini i Sverige fungerar som väckarklocka i Finland. Överläkare och professor Caj Haglund säger att han tänker på om detta kunde hända även här.